Venstre vil via Egholm

1. oktober 2013
Venstre vil via Egholm

.
Vi har modtaget følgende læserbrev fra Jess V Laursen, Regionsrådsmedlem i Nordjylland (V)
Formand for venstregruppen i Region Nordjylland
Spidskandidat for venstre til RV13

Venstre i Nordjylland er fortsat ikke i tvivl om, at den 3. limfjordsforbindelse skal gå via Egholm!

Vi har et godt solidt erhverv i Nordjylland der har brug for denne 3. limfjordsforbindelse, og Venstre vil arbejde for, at vi får fornuften til at sejre og at der i den nye fremtid kan blive enighed i folketinget til at få startet den 3. limfjordsforbindelse op.

I Nordjylland har vi heldigvis mange aktive folketingsmedlemmer der taler den Nordjyske sag, og de har stor forståelse for situationen. Personligt synes jeg, at de skal arbejde for, at de 28,5 mia.kr. som regeringen vil bruge til bedre togdrift, opdeles i flere forretningsområder hvor den 3. limfjordsforbindelse var én af dem.

Vi skal have en eksklusiv erhvervsudvikling i Nordjylland og med den 3. limfjordsforbindelse er vi et godt skridt på vej. Vi har transportkorridoren til de Nordiske lande og den hurtige transportmulighed skal vi beholde igennem Jylland i fremtiden.

Der bliver snakket og skrevet rigtigt meget om arbejdsplader i Nordjylland lige nu, og vi mangler rigtig mange arbejdspladser der kan tage vore ledige ind som arbejdskraft. Mange af de større arbejdspladser i Nordjylland lever af at producere varer, som derefter bliver pakket på lastvogne og kørt ud i den store verden, og det drejer sig om transporter nordpå til vore havne, hvorfra der udskibes videre til Norden, og sydpå til det øvrige Danmark og Europa.

Et yderligere argument er det faktum, at mange Nordjyder kommer for sent til arbejdspladser, færger og fly grundet ventetiden i tunnelen, og det er ikke rimeligt hverken for den enkelte medarbejder eller for virksomhederne, som bl.a. kan blive svækket på deres konkurrenceevne.

Lad os håbe at fornuften sejrer til fordel for vores job i Nordjylland.