Vi har hørt! Annette Vilhelmsen til Aalborg

29. januar 2014
Vi har hørt! Annette Vilhelmsen til Aalborg

.
Af Arne Lybech

Ja, såfremt alt går efter planen:

Ministerbesøg på Børnehus Nord og Børneinstitutionen Vesterlund

Social-, Børne- og Integrationsminister Annette Vilhelmsen besøger på torsdag Børnehus Nord og Børneinstitutionen Vesterlund.
Rådmand for Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen Mai-Britt Iversen byder torsdag den 30. januar 2014 kl. 13.00 ministeren indenfor hos Børnehus Nord. Rådmanden vil her, sammen med de ansatte, fortælle om, hvordan idéerne og formålet med Børnehus Nord er ført ud i livet i Region Nordjylland. Børnehus Nord er et regionstilbud, som drives af Aalborg Kommune i samarbejde med de øvrige nordjyske kommuner, Region Nordjylland og Nordjyllands Politi. Børnehuset skal sikre en bedre hjælp til børn og unge, der har været udsat for seksuelle eller voldelige overgreb, eller i sager hvor der er mistanke herom. Børnehus Nord er ét af i alt fem regionale Børnehuse i Danmark.

Udover besøget hos Børnehus Nord skal ministeren også opleve Børneinstitutionen Vesterlund, der ligger ved siden af Børnehus Nord. Børneinstitutionen Vesterlund er et kommunalt tilbud, der tager imod børn i alderen 3-13 år med behov for et (akut) observationsophold.

Rådmand Mai-Britt Iversen glæder sig til at vise ministeren de to institutioner:

Jeg tror, Annette Vilhelmsen ved sit besøg vil opleve, at vi i Aalborg Kommune bestræber os på at yde en målrettet og helhedsorienteret indsats for udsatte børn, unge og familier. Annette Vilhelmsen vil blive præsenteret for en ny måde at tænke samarbejde på tværs af forskellige institutioner og tilbud, forklarer rådmanden.

Fakta
I 2012 udarbejdede Aalborg Kommune en Udviklingsstrategi for Børn, Unge og Familier, som har betydet, at tilbuddene er blevet udviklet og etableret i opgavefællesskaber, så børn, unge og familier kan få den bedst mulige hjælp i en helhedsorienteret indsats med smidige og fleksible indsatser.

Driften af Børnehus Nord varetages af Aalborg Kommune i samarbejde med de øvrige nordjyske kommuner, Region Nordjylland og Nordjyllands Politi. Børnehuset hører under opgavefællesskabet: Forebyggelses- og dagbehandlingsspecialet. Her arbejdes der bl.a. med forskellige rådgivningstilbud og med dagbehandling til familier med samspilsproblemer.
Børneinstitutionen Vesterlund hører under opgavefællesskabet: Udrednings- og opvækstspecialet. Her er udredning af børn og unge et speciale på baggrund af en veldokumenteret metode, som bruges og håndteres på tværs af flere opgavefællesskaber. I Aalborg Kommune har man valgt at prioritere udredningen højt, for dermed at kunne træffe de bedst mulige beslutninger i forhold til fremtidige foranstaltninger for barnet eller den unge.