Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  
Aalborg

Jyllands bedste mekanikerlærlinge er fundet

aalborg
Tirsdag 28. marts 2017 kl. 08:29

Jyllands bedste mekanikerlærlinge er fundet
Talentholdet samlet, flankeret af QuickPots direktør Steen Haugaard Fransen (th) og Brian Andersen og Niels Jørgen Munk (tv), også fra QuickPot


.
Værkstedskæden QuickPot præsenterede mandag et helt nyt talenthold bestående af de mest lovende mekanikerlærlinge fra 11 jyske byer. Lærlingene blev fejret på Mercantec i Viborg. Det er den nye erhvervsskolereform, der har muliggjort det særlige talentspor.

Selvom fremtiden med stor sandsynlighed bringer selvkørende biler, så skal der stadig være mekanikere til at reparere dem. For at være bedst muligt rustet til denne fremtid, hvad end den må bringe, så annoncerede QuickPot i efteråret, at værkstedskæden ville samle de dygtigste og mest ambitiøse mekanikerlærlinge fra Jylland på ét talenthold. Mandag d. 27. marts blev det så markeret, at holdet nu er samlet. Talentholdet repræsenterer 11 jyske byer, hvor lærlingene er tilknyttet hver deres autoværksted. Byerne er:

Frederikshavn - Hjørring - Nørresundby - Aalborg - Randers - Skive
Holstebro - Herning - Tilst - Fredericia - Esbjerg

Erhvervsskolereformen fra 2015 har givet erhvervsvirksomheder og -skoler mulighed for at tilbyde særlige talentspor, hvor det efterfølgende fremgår af lærlingens svendebrev, at uddannelsen er gennemført på ekspertniveau - med vanskeligere opgaver og få hjælpemidler. QuickPot har aktivt og målrettet draget nytte af reformen ved at sikre sig de dygtigste lærlinge i landet på to regionale talenthold. QuickPots Talenthold Vest er oprettet i samarbejde med Mercantec i Viborg, hvor lærlingene går i skole, når de ikke er på værksted.

Sidste efterår samlede Quickpot et tilsvarende hold på Sjælland, og værkstedskædens direktør, Steen Haugaard Fransen, er begejstret for, at talentholdet for Jylland nu også er klar:

"For QuickPot er det vigtigt at have dygtige lærlinge, men arrangementet i dag handler også om at vise de unge fra Jylland, at uddannelsen som mekaniker er attraktiv og relevant. I dag har en god mekaniker stadig hænderne skruet fornuftigt på, men også sans for moderne elektronik og teknologi. Det er et fag, hvor man kan udmærke sig og have ambitiøse målsætninger."


DI hilser Talenthold Vest velkommen
Hos Dansk Industri er man positivt stemt over for QuickPots regionale talenthold. Lone Folmer Berthelsen, erhvervsuddannelseschef hos Dansk Industri, sagde således om initiativet:

"DIs fremskrivninger af den faglærte arbejdskraft viser, at vi særligt inden for de tekniske erhvervsuddannelser ikke får uddannet nok i forhold til, hvor mange bl.a. mekanikere, der forlader arbejdsmarkedet. Derfor er der behov for endnu flere praktikpladser til uddannelse af endnu flere mekanikere. Men det forudsætter, at der er dygtige og motiverede elever til at gå ind i praktikpladserne. Derfor er det rigtig godt, når virksomhederne selv tager initiativ til at vise erhvervsuddannelserne som en attraktiv vej til job og videre uddannelse".

Baggrunden for erhvervsskolereformen
Mens tilslutningen til gymnasierne fortsat er stor, så vælger de unge erhvervsskolerne fra. Denne tendens betyder ifølge LO, at Danmark i 2030 vil mangle 85.000 faglærte, og Dansk Arbejdsgiverforening vurderer, at tallet for mekanikere alene er 9.000 allerede i 2025. Dette skal erhvervsskolereformen, der trådte i kraft i 2015, gøre noget ved. Reformen har blandt andet medført, at man nu kan tage en erhvervsfaglig uddannelse på et særligt talentspor. Det sker for at sikre, at virksomhederne får den kvalificerede arbejdskraft, de behøver, men også for at gøre erhvervsskolerne mere attraktive, så flere unge vælger at tage en erhvervsfaglig uddannelse.

Om Talenthold Vest
Uddannelsen som mekaniker varer ca. 3,5 år med veksling mellem skoleophold og praktik. Skoleopholdet foregår på en af landets erhvervsskoler og er ofte sat sammen i moduler af 6 ugers varighed.

Talentholdet Vest dækker områderne Jylland og Fyn. Holdet er oprettet i samarbejde med Viborgs Tekniske Gymnasium, Mercantec, og det er her, alle fra talentholdet har skolegang sammen. På Sjælland er talentholdet tilknyttet TEC Hvidovre.

Er man interesseret i at høre mere om Talenthold Vest, så er man velkommen til at kontakte Operation Manager hos QuickPot, Brian Andersen: ban@quickpot.dk.


Om QuickPot
QuickPot er en dansk kæde af full-service autoværksteder. QuickPot har 130 uddannede mekanikere og dækmontører samt 20 lærlinge tilknyttet 29 værksteder fordelt over hele af landet. QuickPot løser alle opgaver i forbindelse med service og reparation af personbiler. Værkstederne tager hånd om alle typer af biler.

QuickPot er medlem af Dansk Bilbrancheråd som er en brancheorganisation for autoværksteder i Danmark. QuickPots koncept er konkurrencedygtige priser og høj kvalitet. Der bruges udelukkende reservedele af OE- kvalitet, så bilerne stadig vil være omfattet af eventuelle fabriksgarantier med 3 års reklamationsret på dem.

QuickPots hovedsæde ligger i Viborg, hvor administrerende direktør Steen Haugaard Fransen etablerede det første værksted i 1993.
QuickPot har oprettet to talenthold bestående af de dygtigste lærlinge fra Sjælland på det ene hold og Fyn og Jylland på det andet i samarbejde med TEC Hvidovre og Mercantec i Viborg.







© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst
Klik venligst


Flere i denne sektion:

- Konfirmationsfesten stikker af i pris - forældre tror ofte, at prisen kun bliver det halve - Aalborg

- Fredagens strømpris - Aalborg

- Oplev Jada på Grøn 2024 i Aalborg - Aalborg

- AaB mod FC Fredericia i aften - Aalborg

- Sportens verden spist af med halvt ton overskudsris i Aalborg - Aalborg

- Familieforestillinger hitter hos Aalborgenserne - Aalborg

- Ny park skal danne ramme om mere fællesskab på Aalborg Universitet - Aalborg

- Aalborg Pirates: Direktør frataget beføjelser og hjemsendt - Aalborg

- TrygFonden støtter brobygningskoncept i Aalborg - Aalborg

- S!RENEN og varslingssirenerne testes onsdag 1. maj - Aalborg

- Bilist taget for at køre narkokørsel - igen - Aalborg

- Vigtigt at være opmærksom på: Nu kan flåtbid føre til gigt hos mennesker - Aalborg

Klik venligst


Klik venligst
Rubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld