Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  
Aalborg

Trængsel ved bogudgivelse

Terndrup
Mandag 3. april 2017 kl. 06:38

Trængsel ved bogudgivelse
Der var fyldt helt op i den gamle retssal. I forgrunden Signe Walmar og Lise Aagaard, der er datter af fhv. dommer Willy Aagaard.


.
Den gamle retssal i Terndrup Tinghus var tæt på at slå revner, da Lokalhistorisk Arkiv i samarbejde med Terndrup Apotek havde præsentation af bogen ”Artingpoteket” søndag eftermiddag den 2. april.

Hans Bjørn, Terndrup, der er bogens fortæller, bød velkommen og fortalte om bogens tilblivelse til omkring 75 personer, der havde fundet plads enten i retssalen eller på gangen og trappen udenfor.
Navnet ”Artingpoteket” er en sammentrækning af ordene Arrest, Tinghus og Apotek. Og det er netop de tre ting bogen handler om. Bogen beskriver, hvordan Terndrup fik sit første apotek allerede i 1855, desuden fortæller den om forskellige episoder i Arrest- og Tinghuset.
Samtlige apotekere, der har været i Terndrup, er nævnt i bogen, men i særdeleshed er der gjort noget ud af apoteker Thyrrie Bøgild Ankjær, der var apoteker 1886 – 1905. Ankjærs betydning for Terndrup er ret betydelig, idet han havde en meget stor andel i, at Terndrup kirke blev bygget.
I 1885 byggede man Tinghuset, idet det var blevet besluttet, at Herredsfogedkontoret skulle flyttes fra Bælum til Terndrup. Tinghuset bestod indtil retsreformen i 2007, og efter nogen tid blev det store hus solgt til apotekerparret Signe og Lars Lundager Walmar, der nu har indrettet Terndrup Apotek i det tidligere Tinghus.
Efter Hans Bjørns velkomst fortalte apoteker Lars Walmar om de ændringer og tanker han og Signe havde gjort om huset, da de besluttede at købe det. Herefter var der frit slav for de fremmødte at bese de forskellige lokaler, der endnu ikke er blevet udlejet.
På udgivelsesdagen blev der både solgt og signeret en del bøger, men ingen skal fortvivle, hvis man ikke havde mulighed søndag. Bogen vil i den nærmeste tid kunne købes i byens butikker. Blandt på Apoteket og hos Flemming Frandsen.


© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst


Flere i denne sektion:

- Måske millionær: Har du været forbi Dagli' Brugsen i Øster Hornum efter en lottokupon? - Rebild

- Læringslokomotivet i dialog med unge og forældre - Rebild

- Rebild Vandrerhjem varmer op til jubilæum - Rebild

- Nordjyske virksomheder spejder mod Norge - Rebild

- Pengeregn over Borremose Erhvervsefterskole - Nørager

- Skoleeleverne i Rebild: Ja tak, til mere bevægelse i dagligdagen - Rebild

- Farver i Rebild Taekwondo Klub - Rebild

- Mulighed for indvinding af mere grus og sand i Siem Skov - Råstofplan vedtaget

- Susanne Zimmer udstiller acrylbilleder i Rotunden i maj - Skørping

- En aften i høj-bælternes tegn - Skørping

- Generalforsamling og sæsonafslutning - Terndrup

- Forårets sidste koncert - KulturStationen Skørping

Klik venligst


Klik venligst
Rubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld