Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  

SF: Nye penge til fjernvarmeprojekter skal bane vej for lokale projekter

Politik
Onsdag 17. april 2024 kl. 18:00

SF: Nye penge til fjernvarmeprojekter skal bane vej for lokale projekter
Theresa Berg Andersen. Pressefoto SF


Syv minutter. Så kort tid gik der, før fjernvarmepuljen for 2024 åbnede, og til den igen var tømt. Kun fem dage efter var der ansøgt om støtte for over 400 millioner kroner – til trods for at støttepuljen kun rummer 148 millioner kroner. I alt fik kun 12 ud af 43 ansøgere reserveret støttemidler.

Manglen på penge efterlod en masse projekter tilbage på perronen. På Nordjylland måtte Aalborg Varme A/S eksempelvis spejde langt efter de penge, de havde søgt samtidig med, at de lå langt nede på listen. Helt præcist som nummer hh. 32 og 36 ud af de 43 ansøgere.

”Fjernvarme er en af de vigtigste dele af den grønne omstilling. Vi skal have hjulpet de her projekter på vej så hurtigt som muligt,” forklarer Theresa Berg Andersen, opstillet i Nordjyllands Storkreds for SF.

SF har gentagne gange kæmpet for flere penge til fjernvarmepuljen, og det er nu endelig lykkedes. Nu kommer der nemlig flere penge, så de projekter, der ikke kom med tidligere, nu kan få penge. I fredags holdt Finansministeriet pressemøde om Grøn Fond, og her er der afsat 705 mio. kroner til fjernvarmepuljen. Det glæder den jyske politiker:

”Vi er meget glade for, at vi i dag har fået penge fra Grøn Fond. Det er jo egentligt ret enkelt; sætter vi flere penge af til fjernvarmepuljen, så får vi også meget mere fjernvarme rundt om i landet,” siger Theresa Berg Andersen, der sammen med resten af sit parti har arbejdet for at afsætte millioner fra den grønne fond til fjernvarmeomstillingen.

At så mange søger om penge fra fjernvarmepuljen vidner om en overvældende interesse for omstillingen væk fra gasfyr som varmekilde. Det kan skyldes, at fjernvarme som opvarmningskilde er enormt energieffektiv og dermed belaster miljøet langt mindre end andre varmekilder. Derudover kan fjernvarmen produceres på mange forskellige grønne energikilder.

”Det er meget tydeligt, at når en pulje får så mange ansøgninger som her, så bliver vi nødt til at sætte flere midler af. Vi skal have meget mere grøn varme, og vi skal tænke i endnu flere løsninger,” siger Theresa Berg Andersen.

Faktaboks

Fjernvarmepuljen blev oprettet i forbindelse med en klimaaftale fra 2020. Puljen kan søges af virksomheder, der kan få tilskud til udrulningen af fjernvarme i nye områder, hvor olie- og gasfyr konverteres til fjernvarme.



© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.



Flere i denne sektion:

- SF: Nye penge til fjernvarmeprojekter skal bane vej for lokale projekter - Politik


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .




Rubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld