Del på Facebook   Print siden  
Aalborg

Mira kvartetten gæster Dokkedal

Dokkedal
Onsdag 24. august 2016 kl. 10:50

Mira kvartetten gæster Dokkedal

.
Af Hans Bruun

MIRA KVARTETTEN GÆSTER DOKKEDAL.

Søndag d. 4. september slutter Vildmosekoncerter rækken af sommerkoncerter, og det sker med maner, hvor Mira Kvartetten igen fylder huset med kammermusik i eliteklassen. Kvartetten var også på besøg i 2009, hvor alt var nyt og uprøvet i den lille koncertsal langt ude på landet.
Kvartetten har i dag det særpræg, at den efter næsten 20 års eksistens stadig består af de 4 solomusikere, der etablerede samarbejdet. Mange store værker for orkester rummer en solistpræsentation, og når de værker spilles, er solisten altid særligt fremhævet. Mira består altså af 4 særligt fremhævede musikere.
Jeg har spurgt kvartettens 2. violinist, Birgitte Bærentzen Pihl om, hvordan det er at være part i et sådant samspil, og hendes svar fortæller om, hvor vigtigt det er, at man kender hinanden godt og kan stole på hinanden. Forud for hver koncert ligger der mange øve timer, hvor man nærmest takt for takt føler, hvordan de andre 3 udtrykker musikkens karakter og giver det styrke. Et kammermusikværk varer ofte 15 – 25 minutter, og i al den tid er de 4 afhængige af, at både en selv og de tre andre hele tiden uden mislyd er helt og aldeles engageret. Sådan et samarbejde kræver, at man hver især må sluge nogle kameler og at man sliber nogle kanter af. Birgitte Bærentsen Pihl nævner, at kvartettens forventninger til hinanden nærmest kan sammenlignes med, hvordan man i et ægteskab tilpasser sig hinanden.
Birgitte fortæller også om, hvordan det som musiker er at optræde under mange forskellige forhold. I 2015 var Mira Kvartetten på turne på Færøerne, og en af koncerterne skulle spilles på den lille ø, Mykkenæs. Sejlturen foregik i regn og blæst, og musikerne måtte klamre sig til deres instrumentkasser, og i øens lille kirke var der så lidt plads, at kvartetten ikke kunne få sin normale opstilling, hvor man er i øjenkontakt med hinanden. Så må man bare tage fat, spille sit spil og stole på, at det gør de andre 3 også. – Det blev en god oplevelse, fortæller Birgitte Bærentzen Pihl.
På søndag bliver det ikke så besværligt. Musikerne sætter sig godt tilrette i bilen og kører til Dokkedal uden bekymring om vejret, og vel fremme kan de indtage deres pladser på podiet med god plads til alle 4 og spille en koncert med værker af Johan Sebastian Bach, Igor Stravinsky, Mozart og Janácek, og samtidig kan Vildmosekoncerter lukke og slukke efter en meget varieret og velbesøgt sæson, men koncertchefen, Bodil Bach fortæller at hele sæson 2017 allerede er klar, og ud for en forsommersøndag står der såmænd Mira, hvor de skal løse en meget speciel opgave.





© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst
Klik venligst


Flere i denne sektion:

- Drømmer du om en karriere blandt blå blink? Kom til åbent hus på Politiskolen i Vejle - Aalborg

- Promille på 1,35 bag rattet - Aalborg

- Politiet er klar til at opruste med flere ANPG-kameraer - Aalborg

- NEU vender tilbage i morgen - Aalborg

- Ældre kvinde blev offer for kontaktbedrageri - Aalborg

- Hundetyv omkring Netto i Lindholm - Aalborg

- Kom til aftenkaffe med Pia Olsen Dyhr og Inger Støjberg - Aalborg

- Store Bededag - dengang og nu - Aalborg

- Brugsen satser på Bededag trods tab af million-omsætning - Aalborg

- AaB skuffede på udebane mod FC Fredericia - Aalborg

- Konfirmationsfesten stikker af i pris - forældre tror ofte, at prisen kun bliver det halve - Aalborg

- Oplev Jada på Grøn 2024 i Aalborg - Aalborg