Del på Facebook   Print siden  
Aalborg

2016 blev et godt år for HusCompagniet

Aalborg
Onsdag 15. februar 2017 kl. 10:13

2016 blev et godt år for HusCompagniet

.
HusCompagniets afdeling i Aalborg har netop gjort salgstallene op for 2016, og de viser, at det har været et forrygende år for virksomheden. HusCompagniet har nemlig solgt intet mindre end 171 huse i Nordjylland samt 70 byggegrunde i Aalborg Kommune. Det er væsentligt bedre end 2015, men mangel på byggegrunde lægger ifølge afdelingsdirektør Peter Jakobsen en stor dæmper på parcelhusbyggeriet ikke mindst i Aalborg og omegn.

Foreløbige tal fra Danmarks Statistik viser, at der i 2016 blev bygget knap 500 parcelhuse i Nordjylland. Cirka hver tredje er opført af HusCompagniet, der netop har gjort salgstallene op for 2016. Herudover har HusCompagniets afdeling i det Nordjyske solgt 70 byggegrunde med en gennemsnitspris på 1,1 million kroner i Aalborg Kommune.

Potentiale til mere
Men selvom HusCompagniets afdelingsdirektør Peter Jakobsen er glad for de høje salgstal, så er tallene dog væsentlig lavere, end hvad de kunne have været. Virksomheden har nemlig oplevet en markant større efterspørgsel på byggegrunde, end hvad udbuddet har været til især i Aalborg og omegn. Det har således både bremset en del af områdets vækstpotentiale og samtidig holdt HusCompagniets og andre byggevirksomheders salgstal kunstigt nede:

- Antallet af solgte huse kunne uden tvivl have været højere, hvis antallet af byggemodnede grunde havde været højere. Efterspørgslen på grunde i Aalborg og omegn har sidste år været helt ekstremt højt, og det er en skam, at manglen på jord sætter en stopper for en del af udviklingen både hos os og kommunen som sådan, siger han og fortsætter:

- Samtidig er vi kede af at skulle skuffe de mange byggelystne nordjyder, der står på ventelister til at kunne bygge. Vi gør alt, hvad vi kan for at imødekomme deres ønsker og fortsætter derfor også vores strategi med at være på jagt efter så meget jord i og omkring Aalborg som muligt. Men ventetiden på godkendte lokalplaner, udstykningstilladelser og byggemodninger bestemmer i stor udstrækning farten på vores vækst.

Udbygger med udstillingsbyer
Den store efterspørgsel gør nu, at HusCompagniets opfører endnu en udstillingsby i en omegnsby til Aalborg:

- For at imødekomme den stigende lyst til at bygge nyt og ruste os til den forventede større vækst i fremtiden bygger vi nu en udstillingsby i Frejlev. Den kommer til at indeholde fire flotte huse i forskellige arkitekturer, der alle kan ses med VR-briller i 3D ligesom vores resterende udstillingshuse i resten af landet. Således kan potentielle huskøbere let visualisere de tanker og drømme, de har til huset, siger han og fortsætter: - Oveni det planlægger vi lige nu en udstillingsby med to huse på en rigtig god placering i Vendsyssel, slutter han.

Afdelingsdirektør Peter Jakobsen har netop kunnet fejre 8 års jubilæum som ansvarlig for HusCompagniet i Nordjylland, som startede i 2009 med en historik på 0 byggede huse. I dag er HusCompagniet blevet markedsleder i regionen og består af i alt 30 ansatte på kontoret i Aalborg. HusCompagniet har samlet set solgt 1.454 huse i 2016 og forventer et salg på mere end 1.500 huse i 2017 og yderligere vækst i 2018.


© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst


Flere i denne sektion:

- Er Aalborgs bymidte under pres? 140 mio. kr. skal sikre mere liv i bymidter - Aalborg

- Før var om natten - nu er det i stigende grad i de solrige eftermiddagstimer, det er billigst - Aalborg

- Aggressiv butikstyv anholdt - Aalborg

- Tirsdagens strømpris - Aalborg

- Endnu et kontaktbedrageri - denne gang i Vejgaard - Aalborg

- Efter udsolgt: When Saints Go Machine tilføjer ekstra datoer til kommende Danmarksturne - Aalborg

- Ny undersøgelse: Borgernes tillid til politiet er fortsat høj - Aalborg

- Sten fra haven skal skabe nyt liv i Limfjorden - Aalborg

- 2023 blev rekordår: Næsten 3000 nordjyder fik konstateret diabetes - Aalborg

- Store problemer med internet og telefoni fra Norlys i dag - Aalborg

- Sidste afsnit er rullet over skærmene - fik vi den episke slutning på Badehotellet? - Aalborg

- Fra Aalborg til Christiansborg - med pitstop i Hobro - Aalborg