Del på Facebook   Print siden  
Aalborg

Debat om planerne for Spritten

aalborg
Tirsdag 14. marts 2017 kl. 15:26

Debat om planerne for Spritten

.
I perioden fra den 15. marts til 10. maj 2017 er der offentlig debat om forslag til lokalplan for Spritfabrikkens omdannelse samt Kommuneplantillæg for den nordvestlige del af Midtbyen. I debatperioden er der borgermøde torsdag 6. april, ligesom der bliver mulighed for at deltage i rundvisninger på Spritfabrikken.

Forslaget til Lokalplan 1-3-113 for Spritfabrikkens omdannelse samt Kommuneplantillæg 1.031 for den nordvestlige del af Midtbyen blev vedtaget på Aalborg Byråds møde den 13. marts 2017. Offentlighedsperioden for de to planforslag går nu i gang og finder sted i perioden 15. marts til 10. maj. 2017.

I perioden kan planforslagene ses her:
- Forslag til lokalplan 1-3-113 for Spritfabrikkens omdannelse
- Kommuneplantillæg 1.031 for den nordvestlige del af Midtbyen

Bemærkninger til forslagene kan afgives på Aalborg Kommunes hjemmeside.

Rådmand i By- og Landskabsforvaltningen Hans Henrik Henriksen ser frem til debatten om Spritten:

- ”Omdannelsen af den tidligere spritfabrik, med international kunst, teater, ny havnefront, en varieret boligsammensætning og de flotte fredede bygninger, er et projekt af stor betydning - både for hele regionen og byen, men selvfølgelig også for lokalområdet. Så vi forventer, og har allerede set, en stor interesse og en livlig debat”.

I offentlighedsfasen har borgerne mulighed for at deltage i forskellige aktiviteter, der synliggør de kommende planer for ’Spritten’.

Borgermøde
Der holdes borgermøde: Torsdag den 6. april i Wonderland på Spritten. Her vil både Aalborg Kommune og de private udviklere fremlægge planerne og fortælle om områdets fremtid.

Rundvisninger på Spritfabrikken
I offentlighedsperioden vil der desuden være mulighed for at deltage i rundvisninger og høre nærmere om planerne. Rundvisningerne finder sted:
• Tirsdag 28.3. kl. 16
• Onsdag 29.3. kl. 14.30
• Onsdag 5.4. kl 16
Tilmelding til rundvisningerne er nødvendig. Tilmelding skal ske på www.aalborg.dk/spritten

Plancheudstilling og ’åben Spritfabrik’
Desuden vil området være åbnet for offentligheden i uge 13 og 14 inkl. den mellemliggende weekend kl. 10 - 19 alle dage. Her vil der være mulighed for at opleve de fredede bygninger i området og studere plancher, som fortæller om planerne for Spritfabrikkens omdannelse.

Baggrund
I sommeren 2015 blev produktionen på Spritfabrikken indstillet.

På baggrund af dette ønskes området omdannet til en ny oplevelsesrig og bæredygtig bydel på i alt ca 81.000 m². Der er særligt fokus på kulturarv ved omdannelse af de fredede produktionsbygninger, kunst i form af den 30 meter høje skulptur ”Cloud City”, indretning af kunsthal i en af de oprindelige bygninger samt etablering af Aalborg Teater i området. Der vil ud over dette blive etableret 6-800 boliger primært som nybyggeri i områdets nordvestlige del. De eksisterende bygninger i det sydøstlige område indrettes til hotel, dagligvarebutik, udvalgsvarebutikker, fødevaremarked, restauranter, chokoladefabrik, mikrodestilleri mm.

Området skal fremtræde med et moderne og nutidigt udtryk med respekt for både kvarteret og fabriksområdets eksisterende karakter. Der vil langs banen blive opført højhuse på henholdsvis 11, 16 og 20 etager. Øvrigt nybyggeri vil have et varieret udtryk med mellem 2 og 7 etager.

Byrummene skal indrettes attraktive og bredt anvendelige og skal understøtte et mangfoldigt byliv. Der skal derfor etableres offentlige rekreative opholdsmuligheder og forbindelser både til og langs fjorden samt til de omgivende bydele og grønne områder. Spritfabrikken er stedet hvor det grønne fjordlandskab møder den tætte midtby. Bydelens vestlige del fremstår således mere grøn, og den østlige del mere bymæssig.

Områdets primære vejbetjening sker fra Strandvejen fra et nyt signalreguleret kryds. Herfra vil der være adgang til parkeringsanlæggene som er underjordiske på Spritfabrikkens område og suppleres af et parkeringshus placeret i Fjordmarken med adgang under jernbanen.

Havnefronten ud for Spritfabrikken udgør den sidste etape af havnefronten mod vest og danner overgang til de mere grønne arealer i Vestbyen. Adgangen fra øst sker under den nye markante Habourfront bygning som rækker helt ud til kajen. Videre mod vest vil der blive etableret trappeanlæg og lignende til ophold. Nærmest jernbanebroen opløses kajanlægget og bliver mere organisk formet og anlægges med grønne arealer og mulighed for adgang til vandet. Omdannelsen af havnefronten omfatter også det tilstødende område under jernbanebroen og umiddelbart vest herfor. Den nye havnefront skal samtidig fungere som klimasikring i forhold til fremtidig forhøjet vandstand i fjorden.


© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst


Flere i denne sektion:

- Sidste år strømmede gæsterne til - 8. juni gentager de succesen - Aalborg

- Nordjyske Benny Yssing taler til 1. maj møde ved FOA - Aalborg

- Studerende fra Aalborg Handelsskole deltager til Danmarksmesterskabet i entreprenørskab - Aalborg

- Danish Air Show flyttes fra 2024 til 2025 - Aalborg

- Aalborg Håndbold og Carlsberg indgår historisk aftale - Aalborg

- POMPdeLUX er taget under konkursbehandling - Aalborg

- 'Danmarks mest dekorerede Bøfsandwich' findes ikke mere - Aalborg

- Er Aalborgs bymidte under pres? 140 mio. kr. skal sikre mere liv i bymidter - Aalborg

- Før var om natten - nu er det i stigende grad i de solrige eftermiddagstimer, det er billigst - Aalborg

- Aggressiv butikstyv anholdt - Aalborg

- Endnu et kontaktbedrageri - denne gang i Vejgaard - Aalborg

- Efter udsolgt: When Saints Go Machine tilføjer ekstra datoer til kommende Danmarksturne - Aalborg