Del på Facebook   Print siden  
Aalborg

Food truck-konceptet kommer til Aalborg

aalborg
Fredag 24. marts 2017 kl. 05:41

Food truck-konceptet kommer til Aalborg


Aalborg Kommune åbner i en prøveperiode på et år op for salg af street food fra fire centrale pladser i Aalborg og Nørresundby.

Fra d. 1. maj 2017 og frem til udgangen af september 2018 vil der på fire udvalgte offentlige pladser være mulighed for salg af måltider fra food trucks. Det drejer sig om henholdsvis Frederikstorv, Gabels Torv, brostenspladsen i Jomfru Ane Parken og pladsen ved Nørresundby Sejlklub på Nørresundby Havnefront.

Food trucks defineres i projektet som mobile enheder på hjul, som dagligt kan transporteres væk, da de ikke må overnatte på pladserne.

- "Vi har fået en mængde henvendelser fra interesserede potentielle food trucksælgere, og vi har derfor besluttet at gennemføre en testperiode på et år. Testperioden vil give os mulighed for at høste en masse erfaringer, og hvis resultaterne viser sig gavnlige for byen, vil vi arbejde på en permanent ordning. Det er vores ønske, at gøre byens rum mere interessante for besøgende og beboere, og samtidig vil vi gerne give byens nuværende og kommende restauratører mulighed for at ”komme ud” i byrummet", udtaler rådmand for By- og Landskabsforvaltningen Hans Henrik Henriksen.

Én af byens nuværende restauratører Frederik Leicht Løwe, der er medejer af madbaren We Feat er allerede interesseret i de nye muligheder, der er i salg fra food trucks:

- "Jeg synes, det er et spændende tiltag og kunne sagtens finde på at investere i en food truck. Vi har faktisk allerede leget med tanken om udtryk og design. Det giver mange gode muligheder for os at kunne flytte vores madbar ud i byen, og møde vores kunder der, hvor de er."

I Business Aalborg, Aalborg Kommunes erhvervsafdeling, som årligt rådgiver over 500 iværksættere inden for alle slags brancher, har de også mærket interessen for salg af måltider fra food trucks:

- "Vi står klar til at hjælpe de iværksættere godt på vej, som gerne vil benytte sig af den nye mulighed for food trucks. Én ting er at få adgang til en plads, hvor man kan have en food truck, en anden ting er at få en bæredygtig forretningsplan strikket sammen, så det at have en food truck skaber forretning. Det er her, vi kan bruges som sparringspartnere. Når vi mødes med iværksættere, tager vi altid udgangspunkt i den enkeltes idé. Sammen går vi igennem forretningsplanen og får vendt emner som salg, produktion, markedsføring og finansiering", fortæller erhvervschef Tonny Thorup.

Den 6. april kl. 16 - 17 vil der på Frederikstorv i Aalborg blive afholdt et informationsmøde for de, der er interesserede i at høre mere om mulighederne for drift af en food truck i Aalborg og Nørresundby.



© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst
Klik venligst


Flere i denne sektion:

- Har du tænkt på, hvad der skal ske med din Facebook efter din død? - Aalborg

- Nye regler fra Skatterådet: Endnu en skat på vej - Aalborg

- Drømmer du om en karriere blandt blå blink? Kom til åbent hus på Politiskolen i Vejle - Aalborg

- Promille på 1,35 bag rattet - Aalborg

- Politiet er klar til at opruste med flere ANPG-kameraer - Aalborg

- NEU vender tilbage i morgen - Aalborg

- Ældre kvinde blev offer for kontaktbedrageri - Aalborg

- Hundetyv omkring Netto i Lindholm - Aalborg

- Kom til aftenkaffe med Pia Olsen Dyhr og Inger Støjberg - Aalborg

- Store Bededag - dengang og nu - Aalborg

- Brugsen satser på Bededag trods tab af million-omsætning - Aalborg

- AaB skuffede på udebane mod FC Fredericia - Aalborg