Del på Facebook   Print siden  

Ny uddannelse til paramediciner: God ide, men skidt udført

Danmark
Søndag 21. april 2024 kl. 11:00

Ny uddannelse til paramediciner: God ide, men skidt udført
Thomas Brücker, Sektorformand


Professionshøjskolen UCN opretter ny uddannelse til paramediciner. Fagforeningen FOA, der organiserer paramedicinerne, mener at det er en god idé at løfte uddannelsesniveauet, men at måden man har valgt at gribe det an på er forkert

Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund har godkendt, at Professionshøjskolen UCN åbner en ny uddannelse til paramediciner. Uddannelsen bliver en tre-årig professionsbacheloruddannelse. FOA har længe arbejdet på at udvikle ambulancebehandler-uddannelsen, men fagforeningen er meget skeptisk over for den måde man har valgt at gribe det an på i Aalborg.

"Vi er selvfølgelig glade for, at man tager fat på at løfte uddannelsesniveauet. Men vi er ærgerlige over den måde man vil gøre det på. Frem for at revidere den eksisterende uddannelse til ambulancebehandler har man lavet en ny uddannelse, der skal løbe parallelt med den uddannelse der er i dag," siger Thomas Brücker, formand for Teknik- og Servicesektoren i FOA

"I dag tager det omkring seks år fra man begynder på grunduddannelsen til man bliver paramediciner og der er indbygget en del praktik undervejs. I fremtiden vil det kun tage 3 år og der er ikke ret meget praktik. Det betyder, at dem der som paramedicinere forventes at stå med det øverste ansvar kan blive dem med den korteste uddannelse og den mindste erfaring. Det svarer jo til at man bygger et flot hus uden et fundament. Det risikerer at falde sammen," advarer Thomas Brücker.

Han mener, at uddannelsesniveauet skal hæves fra bunden og ikke kun i toppen. Det vil sige, at man burde lave en professionsbachelor som ambulancebehandler og så skal der derudover være mulighed for en overbygning som paramediciner.

"På trods af vores betænkeligheder vil vi gøre hvad vi kan for at sikre den bedst mulige overgang fra det vi har i dag og vi vil gøre hvad vi kan for at få regionerne til at samarbejde om en helt ny uddannelses struktur. Her er det nærliggende at bruge denne nye uddannelse til at få erfaringer, så vi på sigt kan skabe det helt rette uddannelsestilbud til de kommende generationer af ambulancepersonale," mener Thomas Brücker.


© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst


Flere i denne sektion:

- Digitalt Ansvar: Ansvaret for børns overforbrug af sociale medier kan ikke bare overlades til forældrene - Danmark

- Dom i hjertesvigt-sag: Et spark til mennesker, der allerede ligger ned - Danmark

- Dansk stifter af global dyreværnsorganisation træder af med vigtigt løfte til dyrene - Danmark

- Boligejerne er energibevidste, men overvurderer standen af deres egen bolig - Danmark

- Ny trusselsrapport: Du har kun 4 dage, før it-kriminelle er inde i dit system - Danmark

- 15 synshandicappede får legater til at dyrke det aktive liv - Danmark

- Rekordmange vil have den nyeste viden om selvskade - Danmark

- Trods trivselsfremgang: Hver femte finansansat er i risikozonen for at udvikle stress - Danmark

- Personer uden indre stemme har dårligere sproglig hukommelse - Danmark

- Dyrenes Beskyttelse: Hvalpe hører ikke til i et yogastudie - Danmark

- Stigende problem: De senere år er næsten 100 nyere elbiler blevet skrottet - Danmark

- 1,6 millioner blå EU-sygesikringskort udløber i år - Danmark