Del på Facebook   Print siden  

Regnskab for 1. kvartal 2024: Nordjysk økonomi har det godt

Aalborg
Onsdag 24. april 2024 kl. 14:00

Regnskab for 1. kvartal 2024:  Nordjysk økonomi har det godt
Nordjyske Bank


Det går godt for økonomien hos både private og virksomheder i Nordjylland. Det afspejles i regnskabet for 1. kvartal fra Nordjyske Bank, der nu for 9. kvartal i træk ikke har haft udgifter til tab på udlån. Banken fortsætter med at vækste og har aldrig haft flere nordjyder som kunder.

- Den nordjyske økonomi har det langt bedre end forventet. Sådan lyder det fra bankdirektør Claus Andersen fra Nordjyske Banks hovedsæde i Nørresundby. Forklaringen er, at man i både Danmark og i udlandet havde forventet en svagere økonomisk udvikling som følge af den eksplosive stigning i renterne:

- Økonomien for den enkelte nordjyde og for den enkelte nordjyske virksomhed har udviklet sig mere positivt end forventet. Nuvel, ledigheden i Nordjylland har været moderat stigende siden slutningen af 2022, men aktuelt er den fortsat meget lav med 3,7% af arbejdsstyrken. Det gør en helt afgørende forskel for de nordjyske huspriser, det nordjyske forbrug m.v., og selvom mange har fået lidt færre penge mellem hænderne, så er det altså positivt, at vi er sluppet for en hård opbremsning, konstaterer Claus Andersen.

Men ifølge Claus Andersen er det ikke en selvfølge, at det er gået sådan. Nationalbanken har siden sommeren 2022 hævet renten 10 gange, og det kræver en solid økonomi at modstå dette:

- Vores tal viser ret tydeligt, at den nordjyske økonomi har kunnet absorbere de stigende renter. Vi havde en klar forventning om, at den stigende rente ville føre til stigende tab på udlån, men vi må konstatere, at vi for 9. kvartal i træk ikke har haft udgifter til tab. Det er ret usædvanligt, men naturligvis meget positivt, siger Claus Andersen og fortsætter:

- Vi må samtidig konstatere, at renten sandsynligvis ligger for højt, nu hvor inflationen er kommet under kontrol. Derfor forventer vi, at renten har toppet og vil blive sænket allerede i år. Det vil alt-andet-lige have en positiv effekt på nordjydernes økonomi.

Nordjyske Bank får god start på 2024

Den stærke nordjyske økonomi har en positiv effekt på Nordjyske Bank. Banken, der er en del af Ringkjøbing Landbobank, har i dag offentliggjort sit regnskab for 1. kvartal 2024, og regnskabet viser, at banken fortsætter sin positive udvikling. Det afspejler sig i stigende udlån, indlån og depotværdier - sammenlignet med 1. kvartal 2023 har banken oplevet en vækst i udlån på 5%, i indlån på 8% og i depotværdier på 15%:

- Vi er meget taknemmelige for den store tillid, som nordjyderne viser os. Senest i februar 2024 er vi blevet kåret til at have det 3. bedste image blandt banker i Danmark. Her ligger Ringkjøbing Landbobank på en førsteplads, og det er klart, at det har en stor betydning for tiltrækning af nye privatkunder og erhvervskunder, siger Claus Andersen.

De nye kunder bidrager til bankens vækst i 1. kvartal 2024, hvor basisresultatet stiger til 793 mio. kr. Det svarer til en stigning på godt 27%. Heri er indeholdt stigende omkostninger på 8%, der blandt andet skyldes investeringer i en bedre mobilbank-løsning til kunderne:

- Mobilbanken er vores absolut største filial med 110.000 daglige besøgende. Derfor er det helt afgørende, at vi løbende investerer i at have en af markedets bedste digitale platforme. Det gælder eksempelvis investeringsområdet, hvor flere og flere af vores kunder bruger vores mobile løsninger til handel med aktier og obligationer, forklarer Claus Andersen.

Han siger supplerende, at han har været glad for at møde mange af bankens kunder de seneste måneder. Banken har i 1. kvartal afholdt 10 kunde- og aktionærmøder fordelt i hele Nordjylland med et samlet fremmøde på 2.500 personer. Planen er at fortsætte med kunde- og aktionærmøder også i 1. kvartal 2025.

Samlet set lander bankens resultat efter skat på 616 mio. kroner, hvilket forrenter egenkapitalen med 24% pr. år.


© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst


Flere i denne sektion:

- Retten i Aalborg giver 'Rigtige mænd'-kendis konkurskarantæne - Aalborg

- Mathias Krogh er ny akademichef for AaB Akademiet - Aalborg

- Unikt tilbud: Hjertepatienter kan få særlig robotoperation i Aalborg - Aalborg

- Operatører til opsætning af ladestandere til elbiler i Aalborg er nu fundet - Aalborg

- Narkobilist sigtet for salg af narkotika - Aalborg

- Gå en tur for den gode sag - Agria Hundegåtur 2024 - Aalborg

- Bi-venligt blomsterflor og utæmmet græs vil brede sig i Danmark til sommer - også hos dig? - Aalborg

- Flere personer bortvist fra fastfoodrestaurant - Aalborg

- Lørdagens strømpris - Aalborg

- Stor spænding frem mod søndagens kamp - AaB mod Hobro IK - Aalborg

- Indbrud i Margrethekirken - Aalborg

- Retten i Aalborg: Direktør dømt for snyd med tolkemidler - Aalborg