Del på Facebook   Print siden  
Aalborg

Affaldseksperter på Mellervangskolen

Aalborg
Fredag 6. februar 2015 kl. 08:45

Affaldseksperter på Mellervangskolen

.
Hvad er affald, hvordan skal det afleveres, og hvordan bliver det til nye ressourcer til gavn for mennesker og miljø? De spørgsmål satte eleverne i 5.B på Mellervangskolen svar på, da affaldseksperterne fra Aalborg Forsyning, Renovation overtog undervisningen for en formiddag.

- Vidste I, at en familie i Danmark i gennemsnit bruger 1,4 kg batterier om året? Og hvis vi afleverer de brugte batterier til genanvendelse, bliver 800 gram til nye produkter og 600 gram til blandt andet veje og sportsanlæg, spørger affaldsekspert Jan Julmer begejstret eleverne på Mellervangskolen. Jan er én af de tre affaldseksperter, som besøger Mellervangskolen en onsdag formiddag. Med sig har eksperterne en skolebus og en skraldebil.

Undervisningen tager udgangspunkt i de produkter, som er i børnenes dagligdag. Og eleverne er både begejstrede og videbegærlig, når snakken går på genbrug og genanvendelse.

Affaldets Vej
- På alle de skoler, vi besøger, oplever vi stort engagement fra børnene. Nogle få synes til at begynde med, at affald og genbrug er lidt kedeligt, men når først vi kommer i gang, er børnene altid svarparate og har også masser af spørgsmål. Og det kan jeg godt forstå, for vi sender eleverne ud på affaldets spændende vej – fra vi smider produkter væk, og til de bliver en ressource i nye produkter eller for eksempel til energi, fortæller affaldsekspert Selia Bech Weiss.

Alle 3.-6. klasser i Aalborg Kommune kan få besøg af affaldseksperterne fra Aalborg Forsyning, Renovation. Besøget tager ca. 1½ time, hvor eleverne får indsigt i, hvordan affaldssystemet fungerer, samt hvad genanvendelse betyder for miljø og ressourcer. Og ikke mindst hvorfor det er vigtigt, at affald bliver sorteret, inden det afleveres.

- Vi har fundet ud af, hvor vigtig det er, at vi kommer ud og besøger skolerne – og at skolerne rigtigt gerne vil bruge vores viden som supplement til den daglige undervisning. Og så er både børn og voksne altid nysgerrige på, hvad skraldebilen egentlig kan, siger Carsten Iversen.

Den transportable affaldsskole
Når undervisningen er slut i klasselokalet fortsætter den lokale skraldemand, Thomas Bunch Jensen uden for ved skraldebilen. Her får eleverne opgaver, som tager udgangspunkt i den undervisning, som foregik i klasselokalet.

- Børn lærer forskelligt, så vi lægger vægt på, at de både rører, hører, skriver og læser om affald. Og det med at røre klarer vi uden for ved skraldebilen, hvor børnene skal sortere forskelligt affald, som de selv har haft med. Her oplever vi, at de børn, der var knap så aktive i klasselokalet, træder frem og går forrest, når affaldet skal sorteres, fortæller affaldsekspert og skraldemand Thomas Bunch Jensen.

Skolerne i Aalborg Kommune kan booke et besøg af skolebussen på skidt.dk.


© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst


Flere i denne sektion:

- Politiet melder klar til karneval - Aalborg

- Frygt ej: Disse dagligvarebutikker har åbent i pinsedagene - Aalborg

- Trafikken i Aalborg under årets karnevalsparade - Aalborg

- SF: Vi giver de nordjyske museer flere penge for formidling til børn og unge - Aalborg

- Pinsetrafikken kulminerer i eftermiddag - Aalborg

- To nye Himmerland-projekter syd for Aalborg - det ene i Godthåb - Aalborg

- Kender du Else, Birthe og Kirsten? - Aalborg

- Popstjerneskuddet DAYYANI gæster Aalborg - Aalborg

- Dårligt nyt for nordjyske pendlere - Aalborg

- Ny rapport afslører skræmmende nyt om børns skærmvaner - hvordan ser det ud for dine børn? - Aalborg

- Bar i Aalborg får kritik for opfordring til druk - Aalborg

- Kender du en aalborgensisk ildsjæl, der skal indstilles til Bæredygtighedsprisen 2024? - Aalborg