Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  
Rebild

Boblberg.dk er blevet en ret stor ”forening” i Rebild Kommune

Rebild
Onsdag 6. juli 2016 kl. 05:42

Boblberg.dk er blevet en ret stor ”forening” i Rebild Kommune

.
Boblberg.dk er blevet en ret stor ”forening” i Rebild Kommune

Det er 6 måneder siden, at mødesitet Boblberg.dk åbnede i Rebild Kommune. Boblberg er et alternativ til det etablerede foreningsliv i kommunen, og trods sin ”unge alder” på 6 måneder har 722 Rebildborgere allerede meldt sig ind i den alternative fritidsforening.

På sitet kan man aktuelt se opslag, hvor folk søger andre interesserede til alt fra mountainbiketræning, strikkeklub, vagtler (en bestemt slags fugle), O-løb, fællesspisning, gåture med hund, yoga, kajak, franskklub og meget, meget andet. Samtidig finder man opslag fra flygtninge, der søger danske venskabsfamilier, samt opslag fra foreninger og institutioner, der søger frivillige til forskelligt arbejde.

På Boblberg kan man virkelig finde lige den eller dem, der interesserer sig for og vil præcis det samme, som en selv. Sitet er for alle og det er gratis at bruge.

Når man bruger Boblberg.dk, er der gode odds for at finde andre ligesindede. Hele 73% af boblerne/ opslagene har fået et eller flere svar fra andre borgere.

Så mange borgere som muligt skal have en aktiv og sund fritid… Undersøgelser viser, at danskerne i deres fritid bevæger sig hen mod det, man kalder de uorganiserede og uforpligtende tilbud. Disse segmenter/ borgere vil Rebild Kommune også gerne understøtte, således at så mange borgere som muligt får et aktivt og sundt fritidsliv.

Kort fortalt er Boblberg.dk en webbaseret opslagstavle for folk, der søger f.eks. en løbemakker eller en at strikke sammen med. Generelt er sitet henvendt mod de borgere, der ikke har lyst til det forpligtende, traditionelle fællesskab i en forening. Samtidig er sitet en god service overfor nytilflyttere, der ønsker at skabe sig et netværk i Rebild Kommune. Det kan også bruges af flygtninge og indvandrere til at finde danske venskaber, hvilket erfaringer fra både Rebild Kommune og andre kommuner også viser, at det gør. Også ensomme ældre og andre udsatte grupper har mulighed for at finde sammen med andre omkring aktiviteter, på egne præmisser og f.eks. i dagstimerne.

Målet med at implementere Boblberg.dk er således at fremme et mangfoldigt fritidsliv i Rebild Kommune, og at så mange borgere som muligt får et aktivt og sundt fritidsliv.

Evaluering af Boblberg i efteråret
Foreløbig er Boblberg.dk et forsøg i Rebild Kommune. I efteråret evalueres sitet og borgernes brug heraf. Først herefter besluttes det, om sitet skal gøres permanent som tilbud til Rebild Kommunes borgere.


© Copyright 2019 aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.Flere i denne sektion:

- Læringslokomotivet i dialog med unge og forældre - Rebild

- Rebild Vandrerhjem varmer op til jubilæum - Rebild

- Nordjyske virksomheder spejder mod Norge - Rebild

- Pengeregn over Borremose Erhvervsefterskole - Nørager

- Skoleeleverne i Rebild: Ja tak, til mere bevægelse i dagligdagen - Rebild

- Farver i Rebild Taekwondo Klub - Rebild

- Mulighed for indvinding af mere grus og sand i Siem Skov - Råstofplan vedtaget

- Susanne Zimmer udstiller acrylbilleder i Rotunden i maj - Skørping

- En aften i høj-bælternes tegn - Skørping

- Generalforsamling og sæsonafslutning - Terndrup

- Forårets sidste koncert - KulturStationen Skørping

- Popkorn til Rebild Taekwondo Klub - Rebild

Klik venligst


Rubrikannoncer
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld