Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  
Aalborg

Juryen er på plads til kortfilmfestivalen Filmkraft i Aalborg

aalborg
Lørdag 13. maj 2017 kl. 08:43

Juryen er på plads til kortfilmfestivalen Filmkraft i Aalborg

.
Det er med dygtige filmbranchefolk i juryen, når Filmkraft den 10. juni ganske gratis og for syvende gang byder på korte film og store oplevelser som en del af årets kortfilmfestival. Branchefolk har nemlig den stærke faglige viden og de gode tips til at hjælpe filmtalenterne bag kortfilmene videre på vej. Spirende talenter fra hele landet har i år sendt et rekordstort antal kortfilm ind for at dyste i festivalen, nemlig hele 68 styk. De nominerede film og prisoverrækkelsen kan opleves gratis af alle interesserede med hang til film den 10. juni i Biffen i Nordkraft i Aalborg.

Juryen består af dramaturg Signe Nørfeldt Friborg fra Aarhus Filmværksted, skuespiller Biljana Stojkoska, der blandt andet har medvirket i tv-serierne Dicte og Broen 3, og Erik Olsen, der har medieproduktionsselskabet Olsen Lydproduktion i Aalborg og blandt andet har arbejdet med efterproduktion af lyd til Badehotellet og Game of Thrones.

De tre jurymedlemmer skal udpege vinderfilmene de forskellige kategorier. I hovedkategorien Bedste Kortfilm er præmien et værdibeløb til at producere en ny film og på den måde bygge mere på talentet. Filmkraftfestivalen har også en række hæderskategorier. Blandt andet stemmer publikum om deres favorit til Publikumsprisen.

Gratis adgang til at se filmene og opleve prisoverrækkelsen
Med Filmkraft har enhver filminteresseret stor mulighed for at blive imponeret, forundret, forarget, begejstret, skræmt og rørt til tårer, alt sammen på én og samme dag, når de nominerede kortfilm vises den 10. juni. I løbet af dagen holder de tre jurymedlemmer også oplæg, svarer på spørgsmål og giver tips om at skabe film. Dagen slutter med juryens afgørelse, overrækkelse af priser og hæder til vinderne.

Jurymedlem Signe Nørfeldt Friborg er uddannet dramaturg fra Aarhus Universitet i 2015 og har de seneste år arbejdet med instruktører som Tue Biering, Hassan Preisler og Christian Lollike på Århus Teater. Siden barnsben har hun arbejdet som speaker hos diverse lydstudier og arbejder nu som projektleder på Aarhus Filmværksted, hvor hun for nyligt har siddet i juryen for SPOT-festivalens filmudvælgelse.

Jurymedlem Biljana Stojkoska er uddannet skuespiller fra William Esper Studio i New York og har blandt andet haft roller i tv-serierne Dicte, Klaes The Roommate og Broen 3. Biljana har også medvirket i film, kortfilm og har spillet teater. Hun er født og opvokset i Danmark og har rødder på Balkan.
http://www.biljana.dk/

Jurymedlem Erik Olsen driver medieproduktionsselskabet Olsen Lydproduktion i Aalborg. Her arbejder Erik blandt andet med lyddesign og lydmix til dokumentarfilm og kortfilm. Blandt andet har han stået for eftersynkronisering på stemmer i tv-serien Badehotellet og har været med til at lave efterproduktion på lyd til Game of Thrones.
http://www.olsenlyd.dk/

Filmkraft er en af Danmarks store kortfilmfestivaler og festivalkonkurrencer for filmtalenter. Initiativet er opstået i Aalborg i 2011 og trækker kortfilm til fra hele landet. Der er gratis adgang for publikum til at se filmene og opleve den afsluttende prisoverrækkelse til vinderne – alt sammen lørdag den 10. juni 2017 i Biffen i Nordkraft.

Følg med og se det nærmere program på Filmkraft.dk. Festivalen Filmkraft kommer til at byde på op mod 30 nominerede kortfilm – med rig mulighed for at blive imponeret, forundret, forarget, begejstret, skræmt og rørt til tårer på én og samme dag. Filmkraft sætter fokus på nye filmtalenter, skaber netværk og motiverer unge talenter. Det sker blandt andet gennem fagfolk i juryen og med muligheden for at vinde præmiemidler til at udvikle sit filmtalent. Filmkraft holdes i 2017 for syvende gang og støttes blandt andet af Aalborg Kommune, Den Vestdanske Filmpulje, Aarhus Filmværksted, Mayday Film og Spar Nord Fonden, oplyser filmkraftkoordinator Naja Ravn-Jensen.


© Copyright 2019 aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.Flere i denne sektion:

- River Online i Aalborg i stor vækst - Aalborg

- Sådan kommer du hurtigt på ferie - Aalborg

- Oplev rigt dyreliv med en safarirejse - Sponseret artikel

- Gør lidt ekstra ud af kaffen med en espressomaskine - Aalborg

- Bliv fysisk og psykisk sund med yoga - Aalborg

- Shopping i Aalborg er mere end bare shopping - Sponseret artikel

- Oplev fordelene med en hæveskydedør - Sponseret artikel

- Guide: Vælg den rigtige LED-pære - Aalborg

- En keto inspireret påskefrokost – 3 gode råd - Sponseret artikel

- Sådan vælger man den rigtige bonuskode - Sponseret artikel

- Gode råd om leasing af bil - Aalborg

- Gode tips til bonuskoder, hvis du oddser - Sponseret artikel

Klik venligst


Rubrikannoncer
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld