Del på Facebook   Print siden  

Debat: Stor politisk sejr: EU indleder sag mod briterne

Debat
Søndag 5. maj 2024 kl. 12:00

Debat: Stor politisk sejr: EU indleder sag mod briterne

Indsendt af: Asger Christensen, Medlem af Europa-Parlamentet, Torsten Schack Pedersen, Politisk Ordfører & Jacob Jensen, fiskeriminister, Venstre

Stor politisk sejr: EU indleder sag mod briterne

Året startede rigtig skidt ud for fiskerisamarbejdet mellem EU og Storbritannien. Briterne besluttede nemlig tidligere på året at lukke tobisfiskeriet i britisk farvand. Det, mener vi, er uforeneligt med Brexit-aftalen. Det bakker EU-Kommissionen op om, og de har indledt en tvistbilæggelsessag mod UK. Og det var ikke lige til. Det er første gang, at man gør brug af den såkaldte artikel 738 i Brexit-aftalen på fiskeriområdet. Derfor er det historisk, at vi nu er lykkedes med at få EU-Kommissionen til at svare igen over for briterne.

Siden vi blev bekendt med briternes intention om at lukke tobisfiskeriet, har vi kæmpet benhårdt for at få beslutningen omgjort. Det har vi gjort, bl.a. fordi en lukning for fiskeriet ikke var nødvendig ift. at kunne sikre miljøhensynene i området. Der var altså tale om en beslutning, der var ude af proportioner. Derfor var det også vigtigt at få EU til at stå sammen mod UK’s ageren. For selvfølgelig skal vores fælles aftaler overholdes. Det er nemlig ikke blot uproportionelt, men også diskriminerende mod danske fiskere, som stort set er de eneste, der fisker tobis i britisk farvand. Danske fiskere har lidt rigeligt under Brexit, hvor de har købt og betalt for adgangen til at fiske tobis i britisk farvand.

Med gode kræfter både i Europa-Parlamentet, i Folketinget og i Regeringen er vi lykkedes med at få den danske tobissag rejst både i Europa-Parlamentets Fiskeriudvalg, i EU-Kommissionen, i Rådet og over for den britiske regering. Og forleden kom den glædelige nyhed så endelig; EU-Kommissionen har valgt at føre en tvistbilæggelsessag mod Storbritannien for brud på Brexit-aftalen. Så nu har de to parter 30 dage til at drøfte en fælles løsning.

Vores mål er klart: Tobisfiskeriet i britisk farvand skal genåbnes. For en aftale er en aftale. Og aftaler skal overholdes.


© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.



Flere i denne sektion:

- Læserbrev: Når sociale medier tager magten - Debat

- Debat: Stor politisk sejr: EU indleder sag mod briterne - Debat


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .




Rubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld