Del på Facebook   Print siden  

Prøv det nye indendørs livreddertårn i Haraldslund Vand- og Kulturhus

Aalborg
Torsdag 2. maj 2024 kl. 17:00

Prøv det nye indendørs livreddertårn i Haraldslund Vand- og Kulturhus
Haraldslund Vand- og Kulturhus


I Haraldslund Vand- og Kulturhus er man klar til at byde alle badelystne indenfor til et nyt indendørs livreddertårn. Livreddertårnet er fyldt med sjovt og spændende udstyr som redningskranse, rescue boards, bjærgedukker, redningsveste og -torpedoer, som skal inspirere til at prøve kræfter med livredning.

Det nye Leg og Lær Livredningstårn i svømmehallen er en mindre udgave af TrygFondens populære rød-hvide livreddertårn, som vi kender fra strandene, men i modsætning til livreddertårnene på strandene er tårnet i svømmehallen ikke forbeholdt professionelle livreddere – tværtimod.
Livreddertårnet skal inspirere til at lege med og udforske livredning, og alle hallens brugere kan prøve livredderdiscipliner som fx at kaste en redningskrans, balancere på et rescue board og bjærge en dukke.

- Livredning er en sjov og meningsfuld aktivitet, hvor man kan lære at redde sig selv og andre, og det er vigtigt, når vi bor i et land omgivet af vand. I TrygFonden arbejder vi for at opbygge og udbrede en livredningskultur i Danmark, hvor endnu flere lærer livredning. Vi ved, at 86 pct. af den voksne befolkning mener, at det er vigtigt, at børn lærer livredning, og at mere end 50 pct. af børnene ønsker at blive bedre til livredning. Derfor er vi glade for, at vi nu kan tilbyde et livreddertårn i Haraldslund Vand- og Kulturhus, siger René Højer, projektchef i TrygFonden.

Gennem de seneste år har TrygFonden åbnet tårne rundt om i landets svømmehaller, og ved udgangen af 2024 vil der være livreddertårne i 71 svømmehaller.

- Livreddertårnet skal gøre det sjovt for alle at blive god til livredning, og vi håber, at det spændende udstyr og de forskellige øvelsesforslag, man kan finde ved tårnet, kan vække stor interesse og begejstring for livredning både blandt de mange svømmeforeningers medlemmer, elever til skolesvømning og øvrige besøgende i svømmehallen. Livredning kan dyrkes af alle, og det er en vigtig færdighed at kunne redde sig selv og andre, siger Torben Rehder Respekt for Vand-konsulent i TrygFonden Kystlivredning.

I svømmehallen glæder de sig over at kunne tilbyde nye, sjove og lærerige vandaktiviteter.

- Vi ser virkelig frem til, at livreddertårnet bliver opstillet til gavn for alle vores børn og unge, som kommer i svømmehallen. Gennem leg og en naturlig nysgerrighed for redskaberne, håber vi, at børnene bliver fortrolige med vandmiljøet, men også lærer, hvordan man kan redde sig selv og andre. Vi håber, at livreddertårnet vil skabe inspiration og en endnu større interesse for svømningen, og hvem ved, måske er det startskuddet til en kommende kystlivredder. Alle vil kunne bruge tårnet, og man kan altid spørge livredderne i svømmehallen, hvis man er i tvivl om, hvordan man bruger udstyret, fortæller Troels Borup Andersen, leder af Haraldslund Vand- og Kulturhus.

Om det nye livreddertårn

Leg og Lær Livredningstårnet er fyldt med udstyr, som både voksne og børn kan lege og træne med for at blive klogere på livredning.

Tårnet indeholder:
• Redningskranse
• Redningstorpedoer
• Bjærgedukker
• Rescue boards
• Redningsveste

Haraldslund Vand- og Kulturhus


© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst


Flere i denne sektion:

- Frygt ej: Disse dagligvarebutikker har åbent i pinsedagene - Aalborg

- Trafikken i Aalborg under årets karnevalsparade - Aalborg

- SF: Vi giver de nordjyske museer flere penge for formidling til børn og unge - Aalborg

- Pinsetrafikken kulminerer i eftermiddag - Aalborg

- To nye Himmerland-projekter syd for Aalborg - det ene i Godthåb - Aalborg

- Kender du Else, Birthe og Kirsten? - Aalborg

- Fredagens strømpris - Aalborg

- Popstjerneskuddet DAYYANI gæster Aalborg - Aalborg

- Dårligt nyt for nordjyske pendlere - Aalborg

- Ny rapport afslører skræmmende nyt om børns skærmvaner - hvordan ser det ud for dine børn? - Aalborg

- Bar i Aalborg får kritik for opfordring til druk - Aalborg

- Kender du en aalborgensisk ildsjæl, der skal indstilles til Bæredygtighedsprisen 2024? - Aalborg