Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  
Rebild

Rebild Kommune udleder mindre CO2

Rebild
Lørdag 1. oktober 2016 kl. 05:44

Rebild Kommune udleder mindre CO2

.
Kommunens CO2-udledning er faldet med 4,5 % fra 2014 til 2015. Resultatet er opgjort på baggrund af el- og varmeforbruget i de kommunale bygninger samt brændstofforbruget ved den kommunale transport. Som noget nyt indgår gadelys i den seneste beregning.
Rebild Kommune indgik i 2010 en femårig aftale med Danmarks Naturfredningsforening om at være klimakommune. Aftalen indebærer, at Rebild har et mål om at reducere den årlige CO2-udledning med to procent.
Rent praktisk udarbejdes en årlig opgørelse over den kommunale virksomheds CO2-udledning. I en rapport offentliggøres årets resultat samt en klimaplan, som beskriver, hvordan og på hvilke områder den kommende CO2-reduktion skal realiseres.

Målene er nået
I perioden 2009-2014 er der sket en gennemsnitlig årlig reduktion af CO2-udslippet på 2,3 %. Oven i dette kommer det seneste resultat for 2015. Alt i alt viser tallene, at Rebild har indfriet sine mål som klimakommune.
Formand for Udvalget for Teknik og Miljø, Morten Lem glæder sig over de seneste tal:
- Det er afgørende for vores fremtid, at alle tager ansvar for klimaet. Det gælder selvfølgelig også for Rebild Kommune. Og det er tilfredsstillende, at vi er nået i mål med vores første periode som klimakommune. Det er oplagt, at der nu er indgået en ny aftale. Hvis det er muligt derudover at opstille mål for borgernes og virksomhedernes nedbringelse af CO2-udledningen, vil det være et ekstra skridt i den rigtige retning.

Ny aftale med Danmarks Naturfredningsforening
Klimaet er fortsat en vigtig politisk dagsorden, og det nationale mål er, at Danmark skal være uafhængigt af fossile brændstoffer i 2050. Rebild Kommune tager sin del af ansvaret ved at forny aftalen med naturfredningsforeningen for perioden 2016-2021.
Byrådet har besluttet, at det skal undersøges, om der derudover også skal opstilles målsætninger for nedbringelse af CO2-udledningen for hele Rebild Kommune, altså inklusive det private energiforbrug. Dette vil blive afklaret i forbindelse med den forestående klimahandleplan.

© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst
Klik venligst


Flere i denne sektion:

- Måske millionær: Har du været forbi Dagli' Brugsen i Øster Hornum efter en lottokupon? - Rebild

- Læringslokomotivet i dialog med unge og forældre - Rebild

- Rebild Vandrerhjem varmer op til jubilæum - Rebild

- Nordjyske virksomheder spejder mod Norge - Rebild

- Pengeregn over Borremose Erhvervsefterskole - Nørager

- Skoleeleverne i Rebild: Ja tak, til mere bevægelse i dagligdagen - Rebild

- Farver i Rebild Taekwondo Klub - Rebild

- Mulighed for indvinding af mere grus og sand i Siem Skov - Råstofplan vedtaget

- Susanne Zimmer udstiller acrylbilleder i Rotunden i maj - Skørping

- En aften i høj-bælternes tegn - Skørping

- Generalforsamling og sæsonafslutning - Terndrup

- Forårets sidste koncert - KulturStationen Skørping

Klik venligst


Klik venligst
Rubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld