Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  
Aalborg

Sejr til Pinot Noir

Aalborg
Tirsdag 6. december 2016 kl. 05:43

Sejr til Pinot Noir

.
Overbevisende fransk sejr i denne uges test

Af Claus Forrai, finansbureauet.dk

Det var alles kamp mod alle i denne uges test, og det var en fransk Pinot Noir, som trak sig ud som sejrherre i den kamp. Fransk Pinot Noir er normalt noget nær synonymt med Bourgogne. Og da Bourgogne ofte er en særdeles dyr drik, er det sjældent, at de bliver udnævnt som gode køb til prisen. Det var da heller ikke fra Bourgogne at denne uges vinder kom, men derimod fra det mere upåagtede Limoux distrikt. Og derfor er prisen en hel anden – men det er kvaliteten ikke. Vindervinen minder på alle måder om en stor flot Bourgogne, blot til en tredjedel af prisen. En generøs Pinot Noir med støvet næse med snert af røget kød og brændte timiankviste og fyldig og cremet mund med generøse mængder kirsebær, tobak, lakrids, pinjekerner og Herbes de Provence pakket ind i silkebløde og læderagtige tanniner. Pinot Noir når det er bedst.

Testvinder
Domaine de la Métairie d`Alon Le Village Pinot Noir 2014
******
Forhandler: Theis Vine
Pris: 119,95 kr. ved 6 stk


Andre anbefalede vine:

Eximius Cava Brut
******
Forhandler: skovgaardvine.dk
Pris: 69,95 kr. ved 12 stk
Kommentar: Fornøjelig Cava til overkommelig pris i tør stil med intens aromatisk næse og sprød mund med delikat underspillet sødme og toner af kvæde, pære og fersken. Lækker sag.

Terre di Fiori Banshee Sangiovese Maremma 2013
*****
Forhandler: Gallovini
Pris: 69 kr. ved 6 stk
Kommentar: Højpotent Sangiovese med mørke kirsebær og læder i næsen, tobak, oregano og peber i den faste mund og med lang rustik eftersmag med toner af røget kød.

Mas des Volques Alba Dolia 2015
*****
Forhandler: The Wine Company
Pris: 95 kr. ved 6 stk
Kommentar: Sydfransk hvidvin med krydret næse med et hint af grape, fyldig og cremet mund med let præg af eksotisk frugt og lang elegant eftersmag med en snert af mineralitet. Spændende vin.



Trenz Riesling Rheingau Brut 2014
******
Forhandler: Haller Vine samt Vin & Vin
Pris: 149 kr.
Kommentar: Livlig og elegant mousserende vin med kompleks næse med floralt præg og finesserig mund med stor intensitet og toner af lime og gærtoner tilsat et strejf af syrlige æbler og ristede nødder. Flot sag.

Chambers Rosewood Vineyards Rutherglen Shiraz 2013
*****
Forhandler: Propperiet
Pris: 134,10 kr. ved 6 stk
Kommentar: Overraskende elegant og frugtdomineret australsk Shiraz med sødmefuld kirsebærnæse, pænt fyldig mund med varm frugt og krydrede undertoner med dominans af nelliker og ingefær og en flot lang eftersmag med noter af engelsk lakrids. Godt køb.

Mas des Volques Esus 2015
*****
Forhandler: The Wine Company
Pris: 75 kr. ved 6 stk
Kommentar: Flot rustik sydfransk sag med let støvet næse med snert af stald og fyldig mund med mineralsk præg og noter af skovsvampe, ristede nødder og peber. Godt køb.

Crave Vineyards Pinot Noir Monterey County 2013
*****
Forhandler: Meny
Pris: 99,95 kr.
Kommentar: Saftig californisk Pinot Noir med brombær og cedertræ i næsen og fyldig mund med sødmefulde noter af overmodne kirsebær tilsat en snert af skovsvampe. Flot vin til prisen.

Bernard Magrez Hérencia del Padrí Priorat 2014
*****
Forhandler: Skjold Burne Vinhandel
Pris: 129,75 kr.
Kommentar: Overraskende blød og imødekommende ung Priorat med indbydende næse med et strejf af hvid peber, voluminøs mund med præg af moden frugt pakket ind i velstrukturerede tanniner og en lang eftersmag med noter af peber og vanilje. Godt køb til prisen

Rainoldi Sfursat di Valtellina 2012
******
Forhandler: Supermarco
Pris: 289 kr.
Kommentar: Hele vejen igennem forrygende vin, som i en verden af vinøse trivialiteter skiller sig positivt ud. En højpotent sag med jordslået næse og intensiv mund med rosinsødme og Madeira touch og noter af ristede hasselnødder og whiskyrøg pakket ind i sirlig syre og faste tanniner, som afslører dens Nebbiolo ophav. Helt fantastisk nu, og man tør slet ikke tænke på, hvordan den vil smage om 10 år. Køøøøøb.

Cavalli Tenuta Degli Dei 2012
*****
Forhandler: eriksorensenvin.dk
Pris: 249,95 kr. ved 3 stk
Kommentar: Virkelig lækker supertoscaner med udpræget frankofilt touch. Grøn olivenlund i næsen og et fyrværkeri af smagsnuancer i munden i retning af trøffel, espresso, Herbes de Provence og røget bacon. Høj klasse.

Chakana Malbec 2015
*****
Forhandler: The Wine Company
Pris: 60 kr. ved 6 stk
Kommentar: Varm og indbydende argentinsk Malbec til lav pris med friskkværnet peber i næsen og pæn fyldig mund med fin længde og noter af mørke kirsebær, tobak og mokka. Godt køb til prisen.

Clarkson Zinfandel 2013
*****
Forhandler: SuperBrugsen
Pris: 66,50 kr. ved 6 stk
Kommentar: Fin californisk Zinfandel med delikat næse med noter af blåbær og toast og krydret mund med underspillet sødme og toner af reneklode, lys chokolade og hvid peber. Godt køb.

Wine by Joe Chardonnay 2015
******
Forhandler: Theis Vine
Pris: 119,95 kr. ved 6 stk
Kommentar: Forrygende Chardonnay fra Oregon med lækker krydret næse med noter af hvid peber, pærer og hø og cremet mund med en snert af mineralitet og intensive noter af smør og eksotisk frugt pakket ind i sart syre. Super køb til prisen.

Lyngrove Collection Shiraz 2014
*****
Forhandler: skovgaardvine.dk
Pris: 59,95 kr. ved 12 stk
Kommentar: Sydafrikansk charmetrold af en Shiraz med intens næse med krydrede undertoner og rig og koncentreret mund med bløde tanniner og sødligt kirsebærpræg tilsat noter af vanilje, marmelade og lakridsrod.

Cantine Buglioni Il Bastardo 2013
*****
Forhandler: nemlig.com
Pris: 60 kr. ved 6 stk
Kommentar: Lækker fyldig og blød italiensk vin i ukompliceret stil med brombær og peber i næsen og tæt mund med noter af tobak, vanilje og sød lakrids. Godt køb til prisen.

La Grange Bertolet Syrah – Cabernet 2015
*****
Forhandler: skovgaardvine.dk
Pris: 49,95 kr. ved 12 stk
Kommentar: Lækker ukompliceret og let sødmefuld sydfransk sag med frugtintensiv næse med dominans af solbær og ribs og fin saftig mund med noter af brombær og kirsebær pakket ind i let røgslør. Tænk ikke for meget over vinen – bare drik den.

Antale Terre Siciliane 2015
*****
Forhandler: skovgaardvine.dk
Pris: 59,95 kr. ved 12 stk
Kommentar: Sicilien er for alvor ved at placere sig på det vinøse verdenskort – i alle prisklasser. Denne lille perle til lavpris byder på krydret næse med dominans af peber, oregano og friskpløjet muldjord og saftig mund med fin pondus og intensive noter af brombær indhyllet i fine tanniner. Godt køb til prisen.

La Grange Bertolet Chardonnay 2015
******
Forhandler: skovgaardvine.dk
Pris: 49,95 kr. ved 12 stk
Kommentar: Super cremet og intensiv Chardonnay med citrus, smør og røg i næsen og fedmefuld mund med vanilje, toast, fersken og abrikos i generøse mængder. Helt forrygende value for money.

Rotlian Torra Reserva Priorat 2011
*****
Forhandler: AndrupVin.dk
Pris: 119 kr. ved 6 stk
Kommentar: Tæt og fyldig Priorat med røg og læder i næsen, markante tanniner, tobak og peber i munden og lang intensiv eftersmag med noter af espresso og toast. Godt køb til prisen

Roger Goulart Cava Reserva Brut 2013
******
Forhandler: drinkit.dk
Pris: 79 kr.
Kommentar: Elegant Cava fra et gammelt hæderkronet hus med frisk næse med floralt præg, fyldig mund med pirrende bobler og intensive noter af overmodne æbler og lang intensiv eftersmag med toner af friskbagt brød. Lækker sag

Tim Smith Barossa Shiraz 2014
******
Forhandler: AndrupVin.dk
Pris: 179 kr. ved 6 stk
Kommentar: Australsk Shiraz i kølig og finesserig udgave med duft af læder og lakrids og opulent mund med silkebløde tanniner og toner af brombær og søde kirsebær indhyllet i sarte pebernoter. Høj klasse.

Ponte Lungo Heroico Toscana 2015
*****
Forhandler: Gallovini
Pris: 69 kr. ved 6 stk
Kommentar: Elegant og blød toscaner med ristede pinjekerner i næsen, lakrids, blommer og blåbær i den sødmefulde mund og med en lang blød eftersmag med herbal undertone

Boschetto Vecchio Barbera d`Asti 2011
*****
Forhandler: Supermarco
Pris: 139 kr.
Kommentar: Flot Barbera med kirsebær- og brombærintensiv næse og frugtdomineret mund med fin syre og let støvet eftersmag med et hint af fad. Fin vin til prisen

Vignamaggio Terre di Prenzano Chianti Classico 2015
*****
Forhandler: Gallovini
Pris: 99 kr. ved 6 stk
Kommentar: Fin Chianti Classico med polerede tanniner og fin dybde. Cigarkasse i næsen og fyldig mund med fast tanninbid og med noter af frisk oregano og lakrids som slutter af i en lang eftersmag med noter af vanilje og tobak.

Domaine de L`Obrieu Visan Côtes du Rhône Village 2015
******
Forhandler: Kvickly
Pris: 59 kr.
Kommentar: En lille Côtes du Rhône Village perle med flot peberkrydret næse med noter af læder og røg og mellemfyldig mund med fine tanniner og herbale noter tilsat et strejf af mokka og markchampignon. Super vin til prisen

Le Salette Amarone della Valpolicella 2013
*****
Forhandler: Gallovini
Pris: 229 kr. ved 6 stk
Kommentar: Stilfuld Amarone i behagelig afdæmpet stil med varm rosinnæse, frugtintensiv mund med toner af blommer, kirsebær, mandler og mørk chokolade og en snert af Madeira i den lange intensive eftersmag. Lækker sag.

Wente Southern Hills Cabernet Sauvignon 2013
*****
Forhandler: Skjold Burne Vinhandel
Pris: 100 kr. ved 2 stk
Kommentar: Californisk Cabernet Sauvignon charmetrold med fløjlsbløde tanniner, sødmefulde solbær og brombær noter og indsmigrende eftersmag med en snert af vanilje. Fin vin til prisen.

100 Bats Shiraz 2015
******
Forhandler: Gallovini
Pris: 99 kr. ved 6 stk
Kommentar: Hele vejen igennem forrygende australsk Shiraz som blæser en ned af stolen i et inferno af voluminøse smagsindtryk. Blæksort sag med tjære og nordsøolie i næsen og super intensiv mund med righoldige mængder friskkværnet sort peber, espresso, skråtobak og et skvæt tabasco. Minder om Mollydooker The Boxer – blot langt billigere. Køøøøb

Real Deal Yankee The Bag Longhorn Zinfandel 2015
******
Forhandler: Amka
Pris: 149,95 for Bag-in-Box
Kommentar: Ukompliceret californisk Zinfandel i Bag-in-Box med fint peberpræg i næsen, varm mellemfyldig mund toner af kirsebær og kakao, og pæn lang eftersmag med snært af tobak og chokolade. Så enkelt kan det gøres


FinansBureauet.dk tester hver uge en række vine, med det formål at finde de bedste vine til prisen. Alle vine smages som udgangspunkt blindt. Vinene vurderes i forhold til deres priser efter følgende skala:

Stjerner Vurdering
****** Vurderes til at burde koste mindst 50 % mere end butiksprisen
***** Vurderes til at burde koste mellem 25 og 49 % mere end butiksprisen
**** Vurderes til at burde koste mellem 1 og 24 % mere end butiksprisen
Vine der vurderes til at koste det samme som eller mindre end butiksprisen vil ikke blive omtalt.

Læs flere nyheder fra FinansBureauet her



© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst
Klik venligst


Flere i denne sektion:

- Brugsen satser på Bededag trods tab af million-omsætning - Aalborg

- AaB skuffede på udebane mod FC Fredericia - Aalborg

- Konfirmationsfesten stikker af i pris - forældre tror ofte, at prisen kun bliver det halve - Aalborg

- Fredagens strømpris - Aalborg

- Oplev Jada på Grøn 2024 i Aalborg - Aalborg

- AaB mod FC Fredericia i aften - Aalborg

- Sportens verden spist af med halvt ton overskudsris i Aalborg - Aalborg

- Familieforestillinger hitter hos Aalborgenserne - Aalborg

- Ny park skal danne ramme om mere fællesskab på Aalborg Universitet - Aalborg

- Aalborg Pirates: Direktør frataget beføjelser og hjemsendt - Aalborg

- TrygFonden støtter brobygningskoncept i Aalborg - Aalborg

- S!RENEN og varslingssirenerne testes onsdag 1. maj - Aalborg

Klik venligst


Klik venligst
Rubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld