Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  
Aalborg

100 skolebørn spiller rugby i Aalborg

aalborg
Mandag 3. april 2017 kl. 11:01

100 skolebørn spiller rugby i Aalborg

.
Torsdag den 6. april kan 100 lokale skolebørn se frem til en tempofyldt dag, når Aalborg Rugbyklub Lynet lægger græs til Skolernes Rugbydag, som foregår i udvalgte danske byer i uge 14. Idrætsdagen er en del af det landsdækkende sundhedsprojekt Aktiv Året Rundt. Projektet er støttet af Nordea-fonden.

Samarbejdet er i højsædet, når godt 100 børn fra Stolpedalsskolen og Vejgaard Østre Skole skal have fragtet den ovale læderbold ned over banen og over modstanderens baglinje.
Der sker på Skolernes Rugbydag torsdag den 6. april fra 10-14 hos Aalborg Rugbyklub.
Eleverne kan se frem til en sjov dag, hvor en stor del af dagen vil være spil med bold, afleveringer, tacklinger, kampe og en introduktion af rugbysportens værdier: Passion, Sammenhold, Disciplin, Fairplay og Respekt.
- Disse værdier er omdrejningspunktet i alt, hvad vi gør, og det er både på og uden for banen. Rugby er et spil, hvor der er plads til alle typer. Den store spiller kan opnå lige så stor succes som den lille, og rugby spilles af både piger og drenge. Alle har brug for hinanden, hvis holdet skal vinde, og det sætter krav til samarbejde, respekt og forståelse for hinanden, fortæller Preben Rasmussen, der er udviklingskonsulent i Dansk Rugby Union.
Preben Rasmussen forklarer, at rugby er et spil med fysisk kontakt, som mange ved, men at der findes mange forskellige variationer af rugby. Eleverne stifter derfor også bekendtskab med "touch rugby", som er spillet uden kontakt.
Dansk Rugby Unions klubber glæder sig til at tage i mod skolebørn over hele landet og vise, hvad rugbysporten kan tilbyde som fritidsinteresse.
Skolernes Rugbydag er en del af Danmarks største sundhedsprojekt for skoleelever, Aktiv Året Rundt, som er økonomisk støttet af Nordea-fonden. Projektets mål er, at børnene opnår sundere vaner og oplever, at det kan være sjovt at være sund.

Flere aktive børn i Danmark
Gode og sunde vaner grundlægger vi nemlig i barndommen, så filosofien er, at Skolernes Rugbydag sammen med projektets mange andre "idrætsdage" kan give lyst til mere.
- Vi vil gerne vise alle de muligheder, der er for at dyrke sport i Danmark. Der er ikke kun håndbold og fodbold, men også kajak, dans, brydning og meget andet, som vi også laver arrangementer på hen over året. Målet er, at der kommer flere børn i idrætsforeningerne, så børnene får varige sunde vaner, siger lektor ved Videncenter for Sundhedsfremme, Anders Flaskager, der også er projektleder for Aktiv Året Rundt.
I år deltog 375.900 børn fra hele landet i Aktiv Året Rundts største event Sundhedsugerne i de tre uger før efterårsferien. Det svarer til to tredjedele af alle Danmarks skolebørn. Projektet har rod i UC SYDs nationale videncenter KOSMOS (KOst, MOtion og Sundhed), som hører til på UC SYDs campus i Haderslev.

FAKTA OM AKTIV ÅRET RUNDT
Arrangør: UC SYD
Støttet af: Nordea-fonden
Nationale initiativer: Sundhedsugerne, Naturløbet, Skolerne Danser, Skolernes Find Vej Dag, Skolebrydedag, Skolebordtennis, Skolernes Floorballdag, Skolernes Klatredag, Skolernes Rugbydag, Skolernes Kampsportsdag, Skolernes Tennisdag, Skolernes Squashdag.
Hjemmeside: www.aktivaaretrundt.dk
Antal skolebørn:375.900









© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst
Klik venligst


Flere i denne sektion:

- Politiet er klar til at opruste med flere ANPG-kameraer - Aalborg

- Lørdagens strømpris - Aalborg

- NEU vender tilbage i morgen - Aalborg

- Ældre kvinde blev offer for kontaktbedrageri - Aalborg

- Hundetyv omkring Netto i Lindholm - Aalborg

- Kom til aftenkaffe med Pia Olsen Dyhr og Inger Støjberg - Aalborg

- Store Bededag - dengang og nu - Aalborg

- Brugsen satser på Bededag trods tab af million-omsætning - Aalborg

- AaB skuffede på udebane mod FC Fredericia - Aalborg

- Konfirmationsfesten stikker af i pris - forældre tror ofte, at prisen kun bliver det halve - Aalborg

- Oplev Jada på Grøn 2024 i Aalborg - Aalborg

- AaB mod FC Fredericia i aften - Aalborg

Klik venligst


Klik venligst
Rubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld