Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  
Aalborg

Rød løber og glamour til prisuddelingsgallafest på Hovedbiblioteket

aalborg
Onsdag 10. maj 2017 kl. 15:52

Rød løber og glamour til prisuddelingsgallafest på Hovedbiblioteket

.
Der bliver skruet op for glamouren, når Aalborg Bibliotekerne råber ”action” og holder prisuddelingsfest for 100 femteklasseelever. Fredag den 19. maj skal 130 videobidrag dyste om prisen som årets bogtrailer.

”Har du nogensinde læst en bog, som var så god, at du ville ønske at mange flere læste den?”. Sådan lyder indgangsreplikken i invitationen til at lave en bogtrailer, som alle 29 af Aalborg Kommunes femteklasser har modtaget og valgt at deltage i.
I løbet af årets første tre måneder har klasserne knoklet med at lave film til den første, årlige bogtrailerkonkurrence - #BOGTRAILER17. Mere end 130 skæve, finurlige film er det blevet til, hvoraf fem er sendt til afstemning på aalborgbibliotekerne.dk med henblik på at vinde publikumsprisen.

Hvad er en bogtrailer?
En bogtrailer er en kort film på maks. et minuts længde, hvor børnene præsenterer en bog, som de selv har valgt og læst. Filmen skal gerne vække appetitten hos modtageren uden at afsløre for meget af handlingen. Eneste kriterium er, at bogen ikke har været filmatiseret.
Gritt Elmeskov, der er tovholder på #BOGTRAILER17 svømmer næsten over af begejstring over den store opbakning, der har været til forsøget med at lade eleverne formidle bøger ved hjælp af filmmediet:
”Vi er helt overvældet over, hvor mange, der har leget med på den første omgang. Det tog mange timer, adskillige liter rå cola og et halvt kilo bland-selv-slik at kigge alle de fede trailere igennem for at udvælge fem nominerede. Hvis Bogtrailer gentages til næste år, må vi leje Gigantium, så vi kan invitere alle deltagerne til gallafesten!”

Det store gallashow
Prisoverrækkelsen finder sted fredag d. 19. maj 2017 kl. 12-14 og vil være et ekstravagan- za af konfettirør, røde løbere, musik og tilbageholdt åndedræt.
Rådmændene Mads Duedahl og Tina French uddeler hovedprisen og forfatter Jørn Jensen får æren af at overrække publikumsprisen.
De 5 nominerede film til publikumsprisen kan ses på aalborgbibliotekerne.dk/bogtrailer.

Den skumle bagtanke
Projektet med bogtrailerne udspringer af et samarbejde mellem Aalborg Bibliotekerne og Aalborg Kommunes Skoleforvaltning. Hensigten har været at fremme læselysten hos børn og give eleverne teknisk indsigt og kompetencer i at opbygge og fortælle historier.

Der er desuden lagt op til, at lærere og elever tager en snak om begreber som f.eks. ophavsret undervejs.


© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst
Klik venligst


Flere i denne sektion:

- Politiet er klar til at opruste med flere ANPG-kameraer - Aalborg

- Lørdagens strømpris - Aalborg

- NEU vender tilbage i morgen - Aalborg

- Ældre kvinde blev offer for kontaktbedrageri - Aalborg

- Hundetyv omkring Netto i Lindholm - Aalborg

- Kom til aftenkaffe med Pia Olsen Dyhr og Inger Støjberg - Aalborg

- Store Bededag - dengang og nu - Aalborg

- Brugsen satser på Bededag trods tab af million-omsætning - Aalborg

- AaB skuffede på udebane mod FC Fredericia - Aalborg

- Konfirmationsfesten stikker af i pris - forældre tror ofte, at prisen kun bliver det halve - Aalborg

- Oplev Jada på Grøn 2024 i Aalborg - Aalborg

- AaB mod FC Fredericia i aften - Aalborg

Klik venligst


Klik venligst
Rubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld