Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  
Aalborg

PRM: Ledere i Nordjylland forventer gang i hjulene i resten af 2017

aalborg
Onsdag 17. maj 2017 kl. 08:34

PRM: Ledere i Nordjylland forventer gang i hjulene i resten af 2017

.
Ordrebøgerne er klar til at blive fyldt ud, og jobopslagene er ved at blive skrevet på virksomhederne i Nordjylland. 2. halvår af 2017 ser nemlig ifølge en ny konjunkturundersøgelse fra Lederne ud til at blive rigtig godt for erhvervslivet i Nordjylland. Undersøgelsen viser, at hovedparten af lederne på de lokale virksomheder i Nordjylland forventer, at 2. halvår af 2017 vil blive præget af stigende omsætning, produktion og overskud. Også på eksport- og beskæftigelsesområdet er der ifølge de lokale ledere grund til pæn optimisme.

Ifølge konjunkturundersøgelsen har 70 procent af lederne på de nordjyske virksomheder en forventning om, omsætningen vil stige i det næste halve år, mens 22 procent kalkulerer med omtrent uændret omsætning. Kun otte procent af lederne tror, omsætningskurverne i den nordjyske virksomhed vil vende nedad i 2. halvår af 2017.

Tendensen er den samme, når det gælder virksomhedernes produktion såvel som overskud. 58 procent af lederne i Nordjylland forventer, at produktionen stiger i det næste halve år, mens 55 procent kalkulerer med stigende overskud. Optimismen ses også på eksportområdet. Her svarer 57 procent, at der er stigninger i vente i 2. halvår af 2017.

I forhold til beskæftigelsen er forventningen hos majoriteten af lederne i Nordjylland, at vi er på vej ind i et halvår med enten stigende eller uændret beskæftigelse. Blandt de 169 adspurgte lokale ledere kalkulerer 43 procent, med, at det samlede antal af medarbejdere stiger det næste halve år, mens 50 procent tror, antallet af ansatte forbliver omtrent uændret. Otte procent af lederne belaver sig på en nedgang i antallet af medarbejdere.

Afdelingsformanden for Lederne Himmerland Jens Otto Størup deler de positive forventninger til både økonomiske nøgletal og beskæftigelse i 2. halvår af 2017.

- Den spirende optimisme, som denne undersøgelse viser, harmonerer godt med de indtryk jeg har fra kollegaer, medier og den generelle snak her i Nordjylland. De lokale brancher heroppe har været rigtig gode til at omstille sig for at være klar til den nye vækst. Især har Nordjylland gjort sig bemærket ved det tætte samarbejde mellem Aalborg Universitet og det nordjyske erhvervsliv. Samarbejdet har skabt mange nye arbejdspladser i Nordjylland og bekræftet, at vækst og viden går hånd i hånd, siger Jens Otto Størup.

Ledernes konjunkturundersøgelse er foretaget i samarbejde med analyseinstituttet YouGov og baseret på svar fra 1.881 ledere, heraf 169 fra Nordjylland. Alle er ansat på virksomheder i den private sektor. Undersøgelsen i sin helhed offentliggøres i midten af juni.




© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst
Klik venligst


Flere i denne sektion:

- Politiet er klar til at opruste med flere ANPG-kameraer - Aalborg

- Lørdagens strømpris - Aalborg

- NEU vender tilbage i morgen - Aalborg

- Ældre kvinde blev offer for kontaktbedrageri - Aalborg

- Hundetyv omkring Netto i Lindholm - Aalborg

- Kom til aftenkaffe med Pia Olsen Dyhr og Inger Støjberg - Aalborg

- Store Bededag - dengang og nu - Aalborg

- Brugsen satser på Bededag trods tab af million-omsætning - Aalborg

- AaB skuffede på udebane mod FC Fredericia - Aalborg

- Konfirmationsfesten stikker af i pris - forældre tror ofte, at prisen kun bliver det halve - Aalborg

- Oplev Jada på Grøn 2024 i Aalborg - Aalborg

- AaB mod FC Fredericia i aften - Aalborg

Klik venligst


Klik venligst
Rubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld