Del på Facebook   Print siden  
Rebild

Danmarks Naturfredningsforening kæmper for en rig natur

Rebild
Torsdag 8. december 2016 kl. 14:16

Danmarks Naturfredningsforening kæmper for en rig natur
Anette og Sussi


.
Af:
Sussi Handberg og Anette Bruun Hansen

Danmarks Naturfredningsforening (DN) kæmper for en rig natur, et rent miljø og for et bedre klima. Vi er 652 medlemmer i Rebild Kommune og har netop genvalgt Anette Bruun som formand og Sussi Handberg som næstformand.
Og der er brug for alle kræfter – for naturen er under pres! I DK udgør naturen kun 13% af det samlede land inkl. søer og hav. Knap en tredjedel af de naturlige arter er forsvundet eller voldsomt truet. Vi har internationalt tilsluttet os, at vi i år 2020 har øget vores natur til 20%.

Vi skal have Det Grønne Danmarkskort realiseret, så vi får langt større sammenhængende naturområder til gavn for den biologiske mangfoldighed og borgerne i landbrugsområderne. DN vil fortsat være vagthunde, så by og land udvikler sig i en positiv retning.
DN Rebild får tilsendt alle kommunens afgørelser og høringer på natur- og miljøområdet. Dem bruger bestyrelsen mange frivillige timer på at tjekke igennem. I 2016 indsendte vi høringssvar til Råstofplan 2016, til udkast til råstoftilladelser ved Øster Hornum og ved Gl. Skørping, til lokalplanerne for Møllegrunden i Terndrup, for Skørping Nord og for Høje Støvring. Samarbejde med andre naturelskere ligger bag 2 ud af de 3 sager, som DN Rebild har indklaget for Natur- og Miljøklagenævnet i årets løb.
DN Rebild var for 5 år siden med til at sparke KLIMA REBILD i gang i Det Grønne Råd og har været en central aktør i udviklingen af denne brede klimakampagne, som i dag involverer både foreninger, institutioner, virksomheder, skoler og forvaltninger. I år stod DN for et weekendseminar med oplæg af bl.a. meteorolog Jesper Theilgaard og fra Naturstyrelsen om skovens betydning for klimaet. DN var ligeledes medarrangør af det store byttemarked i Skørping. Derudover har vi talt naturens sag ved Fredningsnævnets møder og været med til at etablere Kløverstier.
Og vi fortsætter i 2017 med forårets affaldsindsamling, med naturpleje ved Kovads Bæk og Højris Mølle og med det fantastiske samarbejde mellem lokale foreninger om VÆRN OM VAND mod råstofgravning i Siem Skov. På Skovens Dag vil vi indbyde til et storstilet NATURTJEK og på Naturens Dag i efteråret vil vi sammen med andre organisationer holde en festlig Familie-Natur-Dag.
Vi ser frem til et naturaktivt 2017!


© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst
Klik venligst


Flere i denne sektion:

- Måske millionær: Har du været forbi Dagli' Brugsen i Øster Hornum efter en lottokupon? - Rebild

- Læringslokomotivet i dialog med unge og forældre - Rebild

- Rebild Vandrerhjem varmer op til jubilæum - Rebild

- Nordjyske virksomheder spejder mod Norge - Rebild

- Pengeregn over Borremose Erhvervsefterskole - Nørager

- Skoleeleverne i Rebild: Ja tak, til mere bevægelse i dagligdagen - Rebild

- Farver i Rebild Taekwondo Klub - Rebild

- Mulighed for indvinding af mere grus og sand i Siem Skov - Råstofplan vedtaget

- Susanne Zimmer udstiller acrylbilleder i Rotunden i maj - Skørping

- En aften i høj-bælternes tegn - Skørping

- Generalforsamling og sæsonafslutning - Terndrup

- Forårets sidste koncert - KulturStationen Skørping