Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  
Aalborg

Prisbelønnet dokumentar vil lindre dødsangst

Aalborg
Torsdag 1. december 2016 kl. 13:15

Prisbelønnet dokumentar vil lindre dødsangst

.
Kan en film lindre dødsangst? Reaktionerne på den prisbelønnede ’I Remember When I Die’ kunne tyde på det. Filmen stiller spørgsmålet: Hvis du rent faktisk kunne fastholde et enkelt minde for evigt, hvad skulle det så være? Med humor og et unikt filmsprog undersøger filmen mindet, evigheden og døden. Vi møder de døende og deres pårørende på et dansk hospice – men vi kastes også ud i en drømmeverden af erindringer og fragmenter.


Mennesket bliver bevidst igen efter døden
’I Remember When I Die’, som tidligere i år vandt Honorary Mention Dragon Award Best Nordic Documentary på Göteborgs Internationella Film Festival, kan måske være med til at lindre dødsangst.

Døden er uundgåelig for os alle; alligevel er det stadig en stor udfordring for videnskaben at nå frem til et svar på, hvordan det egentlig føles at dø, og hvad det egentlig er, der sker, med vores bevidsthed i selve dødsøjeblikket.

-Jeg var fascineret af en opdagelse, som forskere gjorde for nogle år siden: Efter at kroppen er død og hjertet er holdt op med at slå, viser hjerneaktiviteten sig at peake igen, og i en periode på mellem 30 sekunder og 3 minutter lader det til at mennesket bliver bevidst igen. Det skulle være filmens udgangspunkt, fortæller filmens instruktør Maria Bäck.

Med andre ord: I øjeblikket hvor vi er på vej væk fra denne verden kan det tænkes, at vi faktisk kan registrere, føle og mærke mere end hvad vi tidligere har troet. Den svenske Nobelpristagere Arvid Carlsson (som også medvirker i samtaler i filmen), filosoferer over dødsøjeblikket, og mener at vi i dødsøjeblikket sandsynligvis mister tidsfornemmelsen, og at dette kan betyde, at vi alle kommer til at opleve evigheden ...

Hospice er liv, død og insektsamling
Den kunstneriske dokumentarfilm ’I Remember When I Die’ undersøger dette hypotetiske udsagn og stiller spørgsmål som: Kan man påvirke dette sidste øjeblik i livet? Hvad hvis det er muligt at designe sin egen evighed? Kunne man måske tage et minde med sig ind i sin egen evighed? Og i givet fald: hvilket minde ville du så vælge?

I filmen møder vi, gennem optagelser fra Hospice Djursland, mennesker under deres sidste dage i livet. Selve hospicet bliver i filmen portrætteret som en slags mellemstation mellem liv og død, hvor patienterne bruger tiden på alt fra at udvide deres insektsamling til forsigtigt at pleje en blomst og redde den fra en alt for hurtig død.

Udover at vise patienter og deres pårørende i både livsbekræftende og humoristiske scener fra hospicet, møder vi i filmen også en række almindelige og ualmindelige mennesker, som på forskellig vis forholder sig til breve og tekster fra hospicet.

Vises i Biffen i Nordkraft d. 12. december kl 16.30
Der er efterfølgende paneldebat med filmens instruktør Maria Bäck og leder af Hospice Djursland Dorit Simonsen samt journalist Dorte Hygum fra Politiken.




© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst
Klik venligst


Flere i denne sektion:

- Ældre kvinde blev offer for kontaktbedrageri - Aalborg

- Hundetyv omkring Netto i Lindholm - Aalborg

- Kom til aftenkaffe med Pia Olsen Dyhr og Inger Støjberg - Aalborg

- Store Bededag - dengang og nu - Aalborg

- Brugsen satser på Bededag trods tab af million-omsætning - Aalborg

- AaB skuffede på udebane mod FC Fredericia - Aalborg

- Konfirmationsfesten stikker af i pris - forældre tror ofte, at prisen kun bliver det halve - Aalborg

- Oplev Jada på Grøn 2024 i Aalborg - Aalborg

- AaB mod FC Fredericia i aften - Aalborg

- Sportens verden spist af med halvt ton overskudsris i Aalborg - Aalborg

- Familieforestillinger hitter hos Aalborgenserne - Aalborg

- Ny park skal danne ramme om mere fællesskab på Aalborg Universitet - Aalborg

Klik venligst


Klik venligst
Rubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld