Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  
Aalborg

Nu går vi i gang med omdannelsen af Budolfi Plads

aalborg
Onsdag 22. februar 2017 kl. 11:10

Nu går vi i gang med omdannelsen af Budolfi Plads


Den 1. marts 2017 tager vi hul på omdannelsen af Budolfi Plads. Det medfører blandt andet, at Budolfi Plads hegnes ind af et byggehegn, og at p-pladserne på Budolfi Plads nedlægges midlertidigt.

Budolfi Plads - i hjertet af Aalborg - skal omdannes til et imødekommende bymiljø og blive en destination for byens borgere og besøgende. En stor del af området bliver fremover en attraktiv, grøn plads, der skriver sig ind i byens karakteristiske netværk af byrum og medvirker til at sammenbinde gågaderne. Pladsen etableres oven på en offentlig tilgængelig p-kælder, og i kanten af pladsen skal der etableres butikker, caféer og boliger, der kan være med til at understøtte midtbyens by- og handelsliv.

Startskud 1. marts 2017
Omdannelsen af Budolfi Plads går i gang 1. marts 2017, og det er NCC (på vegne af et consortium bestående af NCC Danmark A/S, Udviklingsselskabet Viben A/S og SEBC II Aps), der varetager selve omdannelsen af pladsen.

Umiddelbart inden omdannelsen skydes i gang, indhegnes pladsen af et byggehegn – imidlertid vil der gå noget tid, før man udefra vil kunne se, at arbejdet er gået i gang. Det første der skal ske er nemlig en såkaldt miljøsanering af Budolfi Hus samt etablering af byggepladsen. Efter et par måneder med miljøsanering, hvor forurenede materialer fjernes, påbegyndes den tunge nedbrydning og bortkørsel af nedrivningsmateriel.

P-pladserne på Budolfi Plads nedlægges midlertidigt
I forbindelse med nedbrydning af eksisterende bebyggelse og opførelse af nyt nedlægges p-pladserne på Budolfi Plads midlertidigt. Sidste dag med parkering på Budolfi Plads bliver således tirsdag 28.2.2017.

Når Budolfi Plads er færdigomdannet, bliver der igen mulighed for at parkere i området, idet der etableres et offentligt tilgængeligt parkeringsanlæg under det nye byrum på Budolfi Plads.

Henvisning til alternative parkeringsmuligheder
Med den midlertidige nedlæggelse af p-pladserne på Budolfi Plads, bliver det nødvendigt for bilisterne i midtbyen at søge alternative p-muligheder. Mulighederne er skitseret på billedet



© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst
Klik venligst


Flere i denne sektion:

- Ældre kvinde blev offer for kontaktbedrageri - Aalborg

- Hundetyv omkring Netto i Lindholm - Aalborg

- Kom til aftenkaffe med Pia Olsen Dyhr og Inger Støjberg - Aalborg

- Store Bededag - dengang og nu - Aalborg

- Brugsen satser på Bededag trods tab af million-omsætning - Aalborg

- AaB skuffede på udebane mod FC Fredericia - Aalborg

- Konfirmationsfesten stikker af i pris - forældre tror ofte, at prisen kun bliver det halve - Aalborg

- Oplev Jada på Grøn 2024 i Aalborg - Aalborg

- AaB mod FC Fredericia i aften - Aalborg

- Sportens verden spist af med halvt ton overskudsris i Aalborg - Aalborg

- Familieforestillinger hitter hos Aalborgenserne - Aalborg

- Ny park skal danne ramme om mere fællesskab på Aalborg Universitet - Aalborg

Klik venligst


Klik venligst
Rubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld