Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  
Aalborg

Triathlonstævne er klar til motionister og danmarkseliten

Aalborg
Torsdag 7. juli 2016 kl. 13:45

Triathlonstævne er klar til motionister og danmarkseliten

.
Af Keld Hejlskov
Aalborg Triathlon

I naturskønne omgivelser i Aalborg og omegn skal DM-guldet på den halve jernmand uddeles søndag d. 10. juli, men både motionister og stafethold stiller også til start, så alle kan deltage i det populære stævne. Desuden afholdes et rent motionsstævne når Aalborg Triathlon Kvart Jernmand afholdes lørdag d. 9. juli.

Blandt elitedeltagerne i damerækken til DM er sidste års nummer 1, Maja Stage Nielsen fra Odense. Maja skal dog leve op til sit bedste på søndag, da Europamester og tidligere Verdensmester på den lange distance, Camilla Pedersen fra Esbjerg, har meldt sin ankomst. Pedersen vandt i Aalborg i 2011 og kommer uden tvivl til Nordjylland for at gentage den bedrift. Pedersen blev årets sportsnavn i Danmark i 2014 efter en meget speciel sæson. VM-guld under et år efter hun lå i koma efter et styrt på cykel.

I herrerækken stiller de sidste to års vinder og andenplads, Thomas Strange Hansen (Odense) og Andreas Borch (TRI4-København) til start. De får selskab af nummer 3 fra 2014 og vinder af DM på fuld jernmand distance i 2015, Esben Hovgaard (KTK86-København). Desuden deltager Henrik Hyldelund. Henrik har tidligere klaret sig godt i Aalborg og har bl.a. vundet Ironman København og er en af Danmarks absolut bedste triatleter.

Ud over at landets bedste triatleter stiller til start, får stævnet også deltagelse af den tidligere verdensmester og OL-deltager i svømning, Jacob Carstensen. Det forventes at Jacob kan presse de øvrige favoritter langt hen i konkurrencen.
Yderligere stiller flere unge lokale talenter fra Aalborg Triathlon Klub til start. Benjamin Mark Andersen blev samlet nr. 5 i stævnet i 2015 og Anders Christensen blev for nylig nr. 2 i Challenge Billund på den hele jernmand distance. Yderligere deltager den mere erfarne Søren Hyldal Sørensen, også fra Aalborg. Alle tre kan regnes som outsidere til en podieplads.

Selvom en lang række af stjernerne i dansk triathlon vil tiltrække sig opmærksomheden ved DM i Aalborg, så er stævnets fokus i høj grad også på motionist atleter. Bl.a. med muligheden for at stille op som et stafethold og deles om de tre elementer, svømning, cykling og løb, en triatlon indeholder.

Konkurrencen afholdes af Sport Event Nord i samarbejde med Dansk Triatlon Forbund.
Yderligere vil over 200 frivillige hjælpere fra foreninger i Aalborg og omegn sørge for, at deltagerne vil få en unik oplevelse på den naturskønne rute, der starter med en 1,9km svømmetur i kridtgraven i Aalborg, går over en smuk 90 km cykelrute langs Limfjorden og slutter af med løb 21 km løb. Lørdag er distancerne det halve.

Trafiksituationen i området vil i timerne løbet står på være anderledes end normalt. Hjemmeværnet vil sørge for at dirigere trafikken i denne periode. Reguleringer af trafikken kan se på http://aalborgtriathlon.dk/trafik/

Tilskuere er mere end velkomne. Specielt deltagernes færden i skiftezonen kan være sjov at følge. Desuden giver en kort løberute, der gennemløbes flere gange, mulighed for at se deltagerne ofte under konkurrencen.
For nærmere information om ruterne og stævnet generelt henvises til følgende link:
http://aalborgtriathlon.dk



© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst


Flere i denne sektion:

- AaB henter slovakisk angriber i Nürnberg - Sport

- Triathlonstævne er klar til motionister og danmarkseliten - Aalborg

- Forårsfacit fra SSB - Storvorde/Sejlflod

- Fodboldklubben SSB på millionjagt - Storvorde

- Et gyldent kvarter reddede Gudumholm i Vive - Gudumholm

- Døtre i alle aldre "tyvstarter" det 28. kræmmermarked - Storvorde

- Chance for revanche - Storvorde

- SSB FIK VENDT 0-2 – OG SLOG B52´s FØRERHOLD 4-3 - Storvorde

- Superligakamp afviklet i god ro og orden - Aalborg

- Kongerslev dumpede mod Gudumholm - Sport

- Sommersejr i Viborg - Sport

- Skandinavisk fight ved DM-næstenpremiere - Rally Cross & Cross Kart

Klik venligst


Klik venligst
Rubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld